Ср, 2024-05-08, 11:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:54
В Росії тибетські ченці побудують пісочні мандали
Інші останні Новини світу
У Калмикії ченці тибетського монастиря Дрепунг Гоманга почали спорудження пісочних мандал, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на представника центрального хурула "Золота обитель Будди Шакьямуні".

"Практика Будди Медицини володіє великою цілющою силою. Тільки повторення імені божества може захистити від хвороб і несприятливих перероджень", - розповів один з ченців.

Через тиждень мандалу зруйнують, а пісок піднесуть нагам (духам річки Чограй).

Мандала - це символічний малюнок всесвіту і зображення простору, в якому перебуває божество - Палац Будди. Вона будується, щоб запросити в нього Будду і просити його про дарування благословення.

Мандали бувають уявні (візуалізується під час медитації), з дерева, намальовані і пісочні. Ченці монастиря Дрепунг Гоманг, який зберігає базові цінності буддійської філософії, прибувають до Калмикії на запрошення шаджин-ламы Тело Тулку Рінпоче.

Передбачається, що кожного ранку з 21 квітня протягом тижня в центральному хурулы проходитиме молебень ченців Калмикії і Дрепунг Гоманга. З 10.30 до 17.00 вони будуватимуть в Елісті пісочну мандалу Будди Медицини.

Наступного дня, у дворі хурула почнеться ритуал Вогненна Пуджа, який очищає карму людей, запобігає хворобам і сприяє процвітанню живих істот. На ритуал потрібно принести папірці з іменами померлих родичів і друзів.

Коли ченці кидають ці папірці у вогонь разом з чорними зернами кунжуту, згорає негативна карма покійних, завдяки чому їхні переродження будуть сприятливішими. Дим від багаття Пуджі корисний для здоров'я, вірять буддисти.

Відзначимо, що деякі буддистські ченці здатні за допомогою молитви творити дива. Наприклад, тіло XІІ-го Пандіто хамбо лами (глави російських буддистів) Даши Доржо Ітігелова через 75 років після смерті збереглося нетлінним.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 973 | Додав: adminA | Теги: Росія, пісочні мандали, тибетські ченці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]