Пт, 2024-03-29, 04:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Весь Архів новин

20:39
В Україні заарештували лідера опозиції Юлію Тимошенко
Інші останні Політичні новини

Головуючий в "газовій справі" суддя Печерського райсуду Києва Родіон Киреєв задовольнив клопотання сторони звинувачення про арешт екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

 

Підставою для зміни запобіжного заходу щодо Тимошенко з підписки про невиїзд на узяття під варту, як сказано в рішення суду, є "системні порушення підсудної, зокрема, вона перешкоджала допиту свідків".

 

Крім того, у своєму рішенні суддя зазначив, що підсудна навмисне затягує процес. Він також зауважив, що підсудна неодноразово відмовлялася назвати адресу свого проживання, не попередила суд про своє запізнення 5 серпня.

 

З огляду на те, що перебуваючи на підписці про невиїзд вона може ухилятися від слідства, ухвалено рішення про зміну їй запобіжного заходу.

 

Змінити запобіжний захід для підсудної з підписки про невиїзд на арешт просила держобвинувач Лілія Фролова після того, як Тимошенко під час допиту прем'єра Миколи Азарова в якості свідка почала звинувачувати главу уряду в корупційних діяннях, які, на її думку, були допущені Азаровим під час перебування його главою податкової адміністрації.

 

До залу судових засідань увійшли співробітники міліції. Вони оточили стіл, за яким знаходиться Тимошенко.

 

Народний депутат, екс-захисник Сергій Власенко в залі Печерського райсуду спробував пройти через оточення міліції до Юлії Тимошенко, проте до зали вбігли бійці "Беркуту" й оточили депутата.

 

Тимошенко вже вивели із зали засідань в оточенні співробітників міліції.

 

Вона віддала свою сумку Власенку, якого оточили "беркутівці".

 

За деякими даними, Тимошенко відмовилася надівати наручники і вийшла із залу суду без них.

 

Наступне засідання суду у справі Тимошенко відбудеться 8 серпня

 

Наступне засідання Печерського районного суду у справі колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко розпочнеться 8 серпня, о 10.00.

 

Суддя після зачитування ухвали про зміну запобіжного заходу для Тимошенко назвав дату, під час якої відбудеться наступне засідання, однак через крики в залі це чутно взагалі не було.

 

Пізніше в Генеральній прокуратурі повідомили журналістам, що наступне засідання відбудеться о 10.00 8 серпня.

 

Тимошенко назвала причини свого арешту і запевнила, що ніколи не покінчить своє життя самогубством

 

Юлія Тимошенко зв'язує cвой арешт з "незручними" питаннями до прем'єра Миколи Азарова, які вона задавала під час його допиту в суді.

 

"Суд і прокуратура, тому що я поставила незручні питання по корупції "Росукренерго" відразу заявили про зміну санкції з підписки про невиїзд на мій арешт", - пояснила вона журналістам, повідомляє її сайт.

 

Юлія Тимошенко заявляє, що ніколи не закінчить своє життя самогубством. Про це, як повідомили у прес-службі партії "Батьківщина", Тимошенко написала у записці, написаній перед своїм арештом.

 

Захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко продемонстрував журналістам заяву, власноруч написану екс-прем'єром перед арештом, зазначає прес-служба "Батьківщини" і наводить її тест повністю.

 

"Хочу зробити заяву в зв'язку з реалізацією плану по моєму арешту. Зрозуміло, що це розправа з політичним опонентом, але я не про це. Я хочу заявити, що у мене немає жодної схильності до самогубства. Що трюки, які вони вчинили з Кірпою та Кравченком, їм повторювати не варто. Я ніколи не буду закінчувати своє життя самогубством. Все, що я роблю – це моя боротьба проти кримінального режиму за гідне місце України в світі. Слава Україні. Юлія Тимошенко", - написано у записці.

 

"Це власноручно написана нею заява, яку вона передала мені тиждень тому, коли ми дізналися про можливість її арешту", - зазначив Власенко.

 

Пізніше прес-служба "Батьківщини", поширила відеозвернення Тимошенко до українського народу, записане напередодні арешту.

 

 

 

 

Роздруківка звернення:

 

- Доброго вечора всім. Я звертаюся до вас, щойно отримавши інформацію про те, що Янукович наказав мене заарештувати.

 

Сьогодні у мене ще є всі можливості отримати політичний притулок у будь-якій іншій країні та захистити своє життя, свою свободу, бути щасливою зі своєю родиною. Але я нікуди не буду бігти з України. І для цього у мене є вагомі причини.

 

По-перше, я не порушувала закон. Я жила і працювала для вас. У мене немає приватизованих на свою користь заводів, електростанцій, земель, корисних копалин, державних дач. Все, що має держава, я ставила на службу вам, а не крадіям від політики. Я не порушувала закон, намагалася діяти справедливо, і тому мені немає чого бігти зі своєї рідної землі.

 

По-друге, я не буду нікуди ховатися, бо працюючи в політиці останні 10 років, я дуже добре знаю ціну політикам та штатним борцям за народ. Все куплено, продано і перепродано. Вам у вашій біді майже немає на кого спертися. Тому скільки буде сил та життя – буду захищати і вас, і Україну, так як зможу, так як мені дозволите ви.

 

Остання і головна причина, чому інстинкт самозбереження, страх у моєму випадку не спрацьовують, бо за всі роки незалежності ще ніколи Україна не була в такій біді як сьогодні. Ще ніколи в такому важкому становищі не опинялися українські родини як зараз. Ще ніколи так жорстоко не виривали в України її душу, не забирали майбутнє у її дітей. Сьогодні я ще на свободі, але завтра вже буду за ґратами. Знаючи на що я іду, я так само знаю, що повернуся до вас ще сильнішою.

 

Крім запроданих судів Януковича є й інші, вищі суди. Існує Європейський суд, де буде доведено мою юридичну правоту. Існує суд українського народу, який доведе мою політичну правоту. А є ще Божий суд, від якого не захистить ні влада, ні гроші тих, хто чинить несправедливість.

 

Будьте впевнені – вони мене ніколи не зламають. Я не підведу вас - 11 мільйонів людей, які повірили мені на президентських виборах. Я не підведу і тих, хто голосував за Януковича, бо відповідальність за свою країну відчуваю і перед ними.

 

Прошу всіх, хто здатен боротися, згуртуватися навколо тих, хто встояв і перед пряниками, і перед батогами влади.

 

Незалежно від того, де я буду – на свободі чи за гратами, – я відчуваю достатньо сил, щоб пройти через усі уготовані випробування та разом з вами повернути нашу державу на шлях процвітання, справедливості, зміцнення національного духу та гідності.

 

Слава Україні! І до скорого побачення, бо справедливість живе якщо за неї боротися!

 

У дворі Печерського суду відбувалася бійка між міліцією та прихильниками Тимошенко

 

Біля арки, яка веде у двір Печерського райсуду Києва, відбувалася бійка між міліцією та прихильниками Юлії Тимошенко.

 

Кілька десятків прихильників Тимошенко підійшли до арки після того, як дізналися, що їхню лідерку заарештували. Водночас співробітники міліції перешкоджають їм пройти в арку і силою відштовхували від входу до неї.

 

Також відбувся мітинг, на якому виступав заступник лідера "Батьківщини" Олександр Турчинов, засуджуючи рішення суду про арешт Тимошенко.

 

Крім того, прибічники Тимошенко перекрили проїжджу частину вулиці Хрещатик і намагалися пройти через арку на подвір'я Печерського суду.

 

Через те, що на проїжджій частині збиралися люди, в районі суду утворився затор.

 

Співробітники правоохоронних органів тримали "живий ланцюг", щоб не пропустити мітингувальників до Печерського суду.

 

Близько ста "беркутівців" відштовхували прихильників Тимошенко від авто, в якому вона сиділа

 

Юлію Тимошенко вивели з будівлі Печерського райсуду й посадили в автомобіль для перевезення в'язнів.

 

До автомобіля відразу почали підбігати журналісти та народні депутати, але кілька десятків правоохоронців створили живий ланцюг.

 

Понад 100 співробітників "Беркута" в касках і бронежилетах почали відштовхувати народних депутатів від автомобіля.

 

Мітингувальників до автомобіля не допускають.

 

Автозаку з заарештованою Тимошенко вдалося виїхати з двору суду

 

Автозаку, який перевозить заарештовану екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, вдалося виїхати з двору Печерського райсуду Києва і вирушити до СІЗО.

 

Прихильники Тимошенко перекривають рух автозаку, щоб він не зміг виїхати з вулиці Хрещатик.

 

Автозак виїхав з двору Печерського райсуду, однак тимчасово зупинився на вулиці Хрещатику.

 

Прихильники Тимошенко через мікрофон закликають правоохоронців не виконувати "злочинних наказів". Вони закликають правоохоронців повернути машину до двору Печерського райсуду.

 

Однак після нетривалої затримки автомобіль все ж таки вирушив з вул. Хрещатик в напрямку Бесарабської площі.

 

Прихильники Тимошенко кричать "Ганьба!".

 

Автозак супроводжують близько 300 співробітників спецпідрозділу "Беркут", але коли автомобіль повернув на бульвар Шевченка, який вже був звільнений від іншого транспорту, рух на бульварі повністю перекритий для руху транспорту і пішоходів.

 

Крім того, під колеса автомобіля, яким вивозили з Печерського райсуду Юлію Тимошенко, потрапив один з учасників акції на захист колишнього прем'єра на Хрещатику в Києві.

 

Потерпілого встигли витягнути з-під колес співробітники міліції.

 

До виїзду автозака перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов закликав людей заблокувати виїзди з Печерського райсуду, аби не дозволити перевезти лідера партії "Батьківщина" екс-прем'єра Юлію Тимошенко до слідчого ізолятора. Про це Турчинов заявив на стихійному мітингу на Хрещатику, біля Печерського райсуду.

 

"Сьогодні вони започаткували новий злочин, вони заарештували Юлію Тимошенко за те, що вона не поважає Азарова", - сказав Турчинов.

 

Перший заступник голови партії "Батьківщина" закликав людей об'єднатися для протидії чинній владі.

 

У свою чергу, народний депутат з фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Шкіль запропонував людям полишити свої справи та вийти на вулицю задля підтримки Тимошенко.

 

Тим часом правоохоронні органи посилили охорону цього стихійного мітингу. Ще один з виступаючих заявив, що поряд б'ють депутатів від "БЮТ-Батьківщини".

 

Тимошенко відвезли до СІЗО, де сидить Луценко. У прес-службах силових відомств не знають, де її триматимуть

 

Юлію Тимошенко відвезли до Лук'янівського СІЗО. Про це повідомила особиста помічниця Тимошенко Ольга Трегубова.

 

Як відомо, у Лук'янівському СІЗО вже перебуває екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

 

У свою чергу прес-служба Генеральної прокуратури України не знає, куди відвезли екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

 

"Генпрокуратура не має інформації, куди її відвезли", - повідомили в прес-службі відомства.

 

У столичній міліції заявили, що також не мають інформації, куди відвезли Тимошенко, оскільки це питання не їхньої компетенції.

 

Аналогічну відповідь дали і в прес-службі СБУ.

 

Зазначимо, сьогодні, 5 серпня, в Печерському районному суді Києва продовжився допит свідків у "газовій" справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Раніше суд відхилив клопотання про залучення більшості свідків, заявлених стороною захисту, але притягнув до справи як свідків колишнього першого віце-прем'єра Олександра Турчинова та колишнього керівника служби прем'єр-міністра Михайла Лівінського. Також своєї черги вже третій день чекав екс-голова МНС Володимир Шандра. Крім того, свідком викликаний екс-міністр юстиції Микола Оніщук.

 

Один зі свідків, екс-голова НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина, у своїх свідченнях заявив, що не став би підписувати угоду з РФ в 2009 році, якщо б знав, що таке рішення не затверджено Кабінетом міністрів. Решта свідків розповіли в суді, що на підписання газових контрактів не було директив уряду.

 

На попередньому засіданні 1 серпня Печерський суд встиг допитати екс-міністра оборони Юрія Єханурова та колишнього міністра транспорту і зв'язку Йосипа Вінського. В ході свого виступу Єхануров заявив, що підозрює Тимошенко в залежності від російської сторони і зізнався в неприязному ставленні до неї.

 

Вінський ще до допиту повідомив журналістам, що виступав проти підписання газових контрактів. Проте в залі суду він несподівано заявив: "У нас непрості взаємини з Юлією Володимирівною, але я не знаю, як будь-хто інший вийшов би з цієї ситуації".

 

Екс-міністр науки та освіти Іван Вакарчук на допиті сказав, що "не пам'ятає своїх свідчень, наданих на допиті, і також деталей газових переговорів, оскільки це не входило в компетенцію його міністерства".

 

Нагадаємо, Тимошенко звинувачують у перевищенні повноважень при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році. В обвинувальному висновку у газовій справі щодо Тимошенко фігурує сума збитків на 1,5 мільярда гривень.

 

За словами представників прокуратури, стаття, яка інкримінується Тимошенко, передбачає максимальне покарання у 10 років позбавлення волі, і не передбачає умовного терміну покарання.

 

Юлія Тимошенко вже одного разу побувала за ґратами - це сталося десять років тому. 13 лютого 2001 року вона була заарештована і знаходилася в Лук'янівському СІЗО міста Києва, в рамах порушених проти неї Генеральною прокуратурою України двох кримінальних справ. Тимошенко звинувачували в контрабанді російського газу, несплаті податків у особливо великих розмірах і дачі хабаря колишньому прем'єр-міністрові України Павлу Лазаренку.

 

27 березня Печерський районний суд Києва звільнив її під підписку про невиїзд. Проте 30 березня Київський міський суд скасував це рішення, і Тимошенко знову була заарештована вже в київській приватній клініці, де проходила курс лікування. 2 квітня Верховний суд України призупинив рішення Київського міськсуду. Тимошенко вийшла на свободу через 42 дні.

Також читайте:

Руководитель вуза рассказал, о буднях высшей школы

Руководитель высшего учебного заведения поведал журналистам об основных проблемах современной высшей школы.

- Хроническая болезнь всех вузов - устаревшее оборудование. Именно поэтому мы очень рады, что удалось приобрести по выгодной цене верстаки для производственного цеха с помощь интернет-магазина sklad-mebel.ru.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 2208 | Додав: nowyny | Теги: арешт Тимошенко, Тимошенко заарештували, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]