Пт, 2024-03-29, 02:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:21
В Українському музеї в Нью-Йорку покажуть фільм «Наша Надія»
Інші останні Культурні новини

20 лютого в Українському Музеї в Нью-Йорку презентують документальний фільм «Наша Надія» режисера Володимира Тихого.

«Це почалося з Криму, декілька груп знімали референдум. Потім почалися події на Донбасі, ми знімали сюжети насамперед про добровольчі батальйони. Вже тоді ми розуміли, що потрібно знімати великий фільм про все це, - розповів ZAXID.NET Володимир Тихий, - І коли стало відомо про те, що відбулося з Надією Сачвченко, стало зрозуміло, що це – саме той образ, який кристалізував у собі ініціативу звичайних людей, які організувалися, щоб захищати країну при абсолютно деморалізованій армії. Тож драматична доля Надії уособлює у собі долю добровольчих батальойнів. Для фільми ми робили певні дозйомки, але по факту ви побачите той  доробок, який ми знімали безпосередньо під час подій. І це насамперед документ, а не художнє бачення. Адже те, про що розповідає цей фільм, є важливішим, ніж усі художні забаганки мої та моїх колег».

На початку лютого «Нашу Надію» представили на Європейському кіноринку 64-го Берлінського кінофестивалю. Актуальна документалістика зайняла важливе місце на стенді Ukranian Film Corner 2015. Стрічка про ув’язнену Надію Савченко та війну на сході України викликала значний інтерес, тож було укладено попередні домовленості про участь фільму у кінофестивалях і трансляцію на європейських телеканалах.

Тим часом українська льотчиця, народний депутат України і член постійної делегації України в ПАРЄ Надія Савченко продовжує голодування, яке оголосила 15 грудня. 10 лютого Басманний суд Москви подовжив термін арешту Савченко до 13 травня.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 765 | Додав: adminA | Теги: Нью-Йорку, Українському музеї, фільм «Наша Надія» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]