Чт, 2024-04-25, 18:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:10
"Велике будівництво" стартує в Україні з 1 березня - Гончарук
Інші останні Економічні новини

З 1 березня в Україні стартує програма “Велике будівництво”, мета якої інфраструктурна модернізація. Про це повідомив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час селекторної наради з керівниками ОДА, передає пресслужба Кабміну.

"2020 — це рік "Великого будівництва", інфраструктурної модернізації України. В кожному регіоні за своєчасний старт і реалізацію проекту „Велике будівництво“ відповідають голови облдержадміністрацій”, — зазначив він.

Так, програма стартує з 1 березня.

“Ми починаємо масштабне будівництво та капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, приймальних відділень лікарень, стадіонів та доріг по всій країні”, — сказав Гончарук.

Він пояснив, що загальна логіка програми “Велике будівництво” дуже проста.

“У кожної області має бути узгоджений з Міністерством розвитку громад та територій перелік об’єктів, які область планує побудувати або відремонтувати протягом року. До 14 лютого всі області мають узгодити перелік об’єктів на будівництво з Мінрегіоном в рамках ДФРР, який для багатьох є основним джерелом фінансування”, — додав він.

Окремо області також мають узгодити з Укравтодором перелік доріг, які планують побудувати в рамках Дорожнього фонду. В пріоритеті — дороги до опорних шкіл та лікарень.

З усіх областей, які до 1 лютого мали подати Укравтодору ці документи, тільки шість вже мають узгоджений перелік доріг. Ще 13 планів областей — в процесі узгодження.

Решта шість областей не подали поки що жодного документа до Укравтодору та не мають чітких планів, які саме дороги вони мають ремонтувати.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 847 | Додав: admin | Теги: велике, будівництво, старт, Гончарук, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]