Чт, 2024-03-28, 14:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:53
Венеційській комісії Україна передала законопроєкт про референдум
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна передала Венеційській комісії законопроєкт про референдум

Робоча група з напрацювання законопроєкту про всеукраїнський референдум направила його на аналіз до Європейської комісії за демократію через право (Венеційської комісії)

Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради, представник президента в парламенті Руслан Стефанчук в ефірі телеканалу "1+1", передає "Укрінформ".

"Робоча група, яка займається напрацюванням цих законопроєктів, провела, мабуть, найбільшу дискусію, більше десяти засідань, і сформулювала законопроєкт. На початку березня, як і обіцяли, ми його виставили на всеукраїнське обговорення на сайті Верховної Ради.

14 березня ми мали провести всеукраїнський круглий стіл, щоб урахувати зауваження, які прийшли з усієї України, аби максимально його вдосконалити. Але, на превеликий жаль, до 14-го був оголошений карантин. Та ми не зупинилися: переклали проєкт англійською мовою, виставили на сайті для міжнародного обговорення. Ми отримали сьогодні рецензії від міжнародних організацій, направили цей законопроєкт до Венеційської комісії, через посла направили його до найкращих інституцій Швейцарії, щоб отримати від них свої бачення", – зазначив перший віцеспікер.

За його словами, це необхідно, аби документ став взірцевим законом, і можна було запропонувати українському народу "не просто якийсь ефемерний механізм, який Конституційний суд знову визнає неконституційним, а реальне джерело влади, яке буде мати повну спроможність вчиняти ті дії, на які заслуговує народ України".

При цьому Стефанчук нагадав, що цей документ входить до пакета законопроєктів про народовладдя.

"Законопроєкти про народовладдя – це система, яка включає в себе закон про всеукраїнський референдум, закон про місцевий референдум, закон про народне вето, закон про електронні петиції, закон про "ріколс", тобто відкликання – вони всі напрацьовуються. Першим справді став законопроєкт про всеукраїнський референдум", – уточнив Стефанчук.

Нагадаємо, 5 березня законопроєкт про референдум винесли на громадське обговорення.

28 лютого робоча група Ради схвалила законопроєкт про референдум.

Згодом Стефанчук заявив, що вони готують законопроєкт про скасування законів на референдумі.

25 листопада президент України Володимир Зеленський анонсував ухвалення пакету законів про референдум вже найближчим часом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 554 | Додав: adminA | Теги: законопроєкт про референдум, україна, Венеційська комісія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]