Пт, 2024-04-19, 21:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:26
Віце-прем’єр - Україна має кілька тижнів, щоб виконати умови ЄС для отримання 600 млн євро допомоги
Інші останні Економічні новини

Київ ще має кілька тижнів для виконання умов, щоб отримати останній, третій транш макрофінансової допомоги Європейського Союзу.

Про це заявила журналістам в Брюсселі віце-прем'єр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє УНІАН.

"Ми розмовляємо з Європейською комісією, яка в подальшому буде приймати рішення, чи зможе Україна отримати третій транш макроекономічної допомоги від ЄС. Є ще кілька пунктів, які ми повинні виконати для виконання наших зобов'язань", - зазначила вона.

За словами віце-прем'єра, деякі з цих пунктів сьогодні розглядалися на засіданні уряду і були підтримані.

"Я сподіваюся, що протягом наступних днів-тижнів ми зможемо їх завершити і виконати наші зобов'язання. Ще є пару тижнів", - підкреслила Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, у липні, під час візиту до Києва віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс заявив, що для отримання третього траншу макрофінансової допомоги від ЄС в грудні у розмірі 600 млн євро Україна повинна вже в жовтні показати виконання всіх умов.

Серед вимог, які Україні необхідно виконати: створення умов, при яких було б неможливо порушувати зобов'язання України щодо зони вільної торгівлі з ЄС (як от мораторій на продаж лісу-кругляка або введення додаткових мит на вивезення товарів), створення автоматизованої системи попередньої перевірки НАЗК електронних декларацій з використанням доступу до всіх реєстрів, в тому числі Державної фіскальної служби.

Вимогами також є створення відкритого реєстру неповернених кредитів та вирішення питання соціальних виплат переселенцям.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 652 | Додав: adminA | Теги: україна, віце-прем’єр, 600 млн євро допомоги, умови ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]