Пт, 2024-03-29, 11:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:27
Від Європарламенту Україна, Грузія та Молдова хочуть план вступу до ЄС
Інші останні

Україна, Грузія та Молдова планують звернутися до Європарламенту з проханням розробити дорожню карту вступу до Європейського Союзу, заявив віце-спікер парламенту Молдови Юріє Лянке.

"Ми домовилися розробити спільне звернення Молдови, України та Грузії до Європарламенту і закликати європейських законодавців ухвалити резолюцію про політичну підтримку наших держав та про розробку Дорожньої карти вступу до Євросоюзу", - заявив він, передає Укрінформ.

Парламентарі трьох країн також ухвалили спільну декларацію про необхідність переосмислення формату Східного партнерства.

Зустріч представників законодавчих органів Молдови, України та Грузії пройшла у контексті саміту країн - членів Східного партнерства.

Нагадаємо, що у Брюсселі 24 листопада пройде саміт політики ЄС Східне партнерство.

Східне партнерство було ініційовано ЄС в 2009 році з метою розвитку інтеграційних зв'язків з шістьма країнами колишнього СРСР: Україною, Молдовою, Азербайджаном, Вірменією, Грузією та Білоруссю.

Програма передбачає спрощення візового режиму з ЄС, укладення поглиблених зон вільної торгівлі, підтримку процесу адаптації законодавства та зміцнення інституційної бази країн-партнерів, співпрацю в сфері енергетичної безпеки.

Повідомляють Новини європейської України
Переглядів: 685 | Додав: adminA | Теги: україна, Грузія та Молдова, план вступу, ЄС, європарламент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]