Вт, 2024-04-16, 22:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:40
відповідальних за ключові реформи визначила Нацрада реформ
Інші останні Новини України

Національна рада реформ визначила 15 відповідальних чиновників, які будуть відповідати за проведення ключових реформ. Про це 17 лютого на брифінгу повідомив заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків, передають "Українські новини".

Зокрема, за відновлення влади й антикорупційну реформу буде відповідати міністр юстиції Павло Петренко, за судову реформу - заступник голови Адміністрації президента Олексій Філатов, за децентралізацію та реформу місцевого самоврядування - віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, за реформу державного управління - Зубко, за дерегуляцію і розвиток підприємництва - міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавічус.

За реформу правоохоронної системи буде відповідати міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, за реформу системи національної безпеки і оборони - секретар Ради Національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, за реформу охорони здоров'я - міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

За податкову реформу відповідатиме міністр фінансів Наталя Яресько, за програму енергонезалежності та реформу енергетики, включаючи реформу Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", - міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, за програму популяризації України у світі - заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий, за реформу сільського господарства - міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко, за реформу освіти - міністр освіти і науки Сергій Квіт, за реформу управління державною власністю - Абромавічус, за реформу фінансового сектору - голова Національного банку Валерія Гонтарєва.

Шимків зазначив, що до 20 лютого у всіх відомствах мають бути сформовані групи, які будуть відповідати за проведення реформ.

Нагадаємо, 23 липня 2014 року президент України Петро Порошенко підписав указ, яким постановив створити Національну раду реформ як спеціальний консультаційний орган при президентові з питань впровадження в Україні єдиної державної політики реформ.

23 вересня у Європейській службі зовнішньополітичних дій заявили, що процес реформ в Україні загальмувався.

25 вересня Порошенко представив "Стратегію-2020", у якій першочерговими закладені судова та антикорупційна реформи, децентралізація і реорганізація системи безпеки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 902 | Додав: adminA | Теги: Нацрада, ключові реформи, реформи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]