Чт, 2024-04-25, 14:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:32
Відреагували на запуск судової реформи в Україні Євросоюз та США
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

В Євросоюзі відреагували на ухвалення закону щодо Вищої кваліфікаційної комісії суддів, який запускає судову реформу в Україні. Щодо цього висловилися й в американському посольстві.

Там привітали перезапуск цього органу й заявили, що готові призначити своїх експертів до конкурсної комісії. Таку заяву зробив у своєму твітері посол Євросоюзу в Україні Мааті Маасікас.

Що ще кажуть в ЄС

Ухвалення документу щодо ВККС він назвав рішучим кроком до реформи судової системи. Водночас Маасікас звернув увагу на те, що необхідно реформувати й Вищу раду юстиції, аби судова реформа була справді всеосяжною. Він уточнив, що відповідний законопроєкт наразі ще розробляють.

Реакція США

В американському посольстві також привітали Україну з ухваленням цього документа. Й зазначили, що чекають і на підтримку законопроєкту №5068 про реформування Вищої ради правосуддя. Там наголосили, що цей крок зможе "доповнити сьогоднішнє досягнення".

Важливо, що народні депутати підтримали правку №453 до відповідного законопроєкту. Згідно з нею, вирішальний голос у конкурсній комісії з відбору членів ВККС матимуть саме міжнародні експерти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 533 | Додав: adminA | Теги: Євросоюз та США, україна, запуск судової реформи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]