Чт, 2024-03-28, 14:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:01
Відтепер картку киянина можуть отримувати усі мешканці міста
Інші останні Столичні новини - новини Києва
З 2014 Картка киянина стала доступною для всіх мешканців міста, а не лише пільгових категорій. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко.

За його словами, картка стала не тільки соціальним, а й платіжним інструментом для всіх мешканців столиці. Нею можна користуватися як проїзним, оплачувати комунальні послуги, інтернет, поповнювати рахунок мобільного телефону, купувати квитки на потяг, автобус. А за допомогою торгового додатка за Карткою киянина з 30 січня можна здійснювати покупки в магазинах торговельної мережі «Фокстрот» зі знижкою 5%. Вона поширюється на товари трьох бюджетних і вельми популярних серед покупців торгових марок: Bravis , Delfa і LeChef.

Зараз картки видані вже понад 360-ом тисячам осіб і відтепер можуть видаватися усім мешканцям зі столичною пропискою. Володарям картки доступна функція «персональний кабінет» на сайті Картки киянина. У віртуальному кабінеті користувач бачить усі пільги і термін їхньої дії, історію використання картки, баланс на рахунку, кількість поїздок в метро, а торговий додаток дає можливість відстежити всі свої покупки і суму наданої знижки.

«На Картку киянина пільговикам зараховується адресна допомога від міста та інші соціальні виплати. А на залишок коштів на рахунку нараховується 12,5% річних. Проект «Картка киянина» розрахований на підтримку киян, особливо – на підтримку соціально вразливих категорій. Однією з найпривабливіших для людей можливістю, яку дає ця картка, стали знижки. Враховуючи це, міська влада залучає до проекту нових партнерів, які надають утримувачам картки знижки на свої товари та послуги. Важливо те, що знижки за Карткою киянина партнери проекту надають усім її власникам, а не тільки пільговикам», – зазначила директор Департаменту соціальної політики міськдержадміністрації Тетяна Костюренко.

За словами Руслана Крамаренка, на початок 2014 року у системі «Картка киянина» було зареєстровано 400 тис. киян, з яких 360 тис. вже отримали картку.

«Ми можемо констатувати, що картку отримали усі пільговики столиці, адже зараз у системі зареєстровано 98% від усіх пільговиків у Києві. 2% – це ті, які не виявили бажання отримати картку, бо не користуються пільгами. Від початку року будь-який мешканець, зареєстрований у Києві, може отримати Картку киянина, подавши відповідну заяву у найближче відділення банку «Хрещатик», – наголосив Руслан Крамаренко.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 817 | Додав: adminA | Теги: картку киянина, усі мешканці міста | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]