Пт, 2024-04-26, 22:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:57
Війна. Як пройшла ніч в регіонах - 10 ракетних ударів на Дніпропетровщині та артобстріли у Харкові
Інші останні Новини України

У більшості областей України ніч на 2 квітня минула з повітряними тривогами, але без руйнувань. Відносно спокійно було на Волині, у Закарпатті, на Рівненщині, у Львівській, Івано-Франківській, Одеській, Тернопільській областях, водночас на Дніпропетровщині зафіксовані ракетні удари РФ, а на Харківщині — артилерійські обстріли.

Про це повідомили регіональні військові адміністрації.

Відносно спокійно ніч минула на Миколаївщині, де тривають рятувально-пошукові роботи після ракетного удару у Миколаєві. Спокійно було й у Запорізькій області, яка близько півночі прийняла велику колону біженців з Маріуполя, Бердянська та Мелітополя.

У Чернігівській області вечір та ніч були спокійними. У Чернігові ніч минула без обстрілів, однак пролунало кілька повітряних тривог.

За останню добу від російської армії звільнено кілька сіл в безпосередній близькості та неподалік Чернігова. Після розмінувань та за наявності більш менш безпечного шляху Чернігівська обласна військова адміністрація направляє у ці села гуманітарну допомогу — зокрема, продукти та ліки.

У Київській області протягом ночі кілька разів оголошувалась повітряна тривога. Загалом ситуація контрольована, ЗСУ та сили оборони продовжують зачистку населених пунктів в Бучанському, Вишгородському, Броварському районах. Територія замінована будівлі зазнали руйнувань, також у регіоні попри відведення російських військ діють ворожі ДРГ.

На Дніпропетровщині вночі було зафіксовано 10 ракетних ударів, 4 ракети вдалося збити. Росіяни пошкодили інфраструктурні об’єкти у Дніпрі та Кривому Розі. Двоє людей дістали поранення.

У Полтаві росіяни уночі вдарили по одному з інфраструктурних обʼєктів. Також вранці РФ завдала ударів по інфраструктурних обʼєктах у Кременчуку. Інформація про постраждалих уточнюється.

У Харкові вночі тривав хаотичний артилерійський обстріл житлових районів. У Харківській області тривають бої в Ізюмському напрямку. З населених пунктів, розташованих поруч, евакуювали ще 1500 людей. Окрім того, росіяни обстріляли Дергачівський район, жертв немає.

На Донеччині зафіксовані обстріли в Очеретинській громаді, зокрема, в населених пунктах Новоселівка та Новобахмутівка. Інформація щодо руйнувань та кількості поранених з’ясовується. Маріуполь залишається в облозі, напередодні гуманітарна колона не змогли зайти до міста.

На Луганщині через обстріли постраждали міста Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Кремінна, Гірське, населені пункти Березове, Тошківка. Там пошкоджено або зруйновано 31 об’єкт – 27 житлових будинків, будівля комунальної служби в Сєвєродонецьку, інші об’єкти інфраструктури. Поблизу Сєвєродонецька горить Борівське лісництво. 1 квітня на Луганщині вдалося евакуювати 1300 людей.

На Херсонщині протягом останньої доби зафіксовані вибухи та обстріли, найбільше — у Бериславському та Херсонському районах. Внаслідок боїв є постраждалі, знищена та зруйнована інфраструктура. Прокуратура відкрила провадження через вбивство цивільних.

Що відомо

росія активізувала свої військові підрозділи, розташовані на території так званої Придністровської Молдавської Республіки, у зв’язку з чим українське військове командування очікує на провокації.

російська федерація залучатиме у війні проти України все більше військових строкової служби, вважає радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.  

Російське військове керівництво почало активніше працювати з резервістами та набирати добровольців для участі у війні проти України, повідомили у Генштабі.   

1 квітня у Генштабі повідомили, що Збройні сили України відновили контроль над низкою населених пунктів Київської та Чернігівської областей. Також війська РФ, зазнавши значних втрат в особовому складі та техніці, тимчасово відмовилися від блокування та захоплення Києва.   

Президент Володимир Зеленський заявив, що військовослужбовці вищого офіцерського складу, які стали зрадниками і порушують військову присягу, будуть позбавлені вищих військових звань.  

31 березня Зеленський повідомив, що росія накопичує військових для нових ударів на кількох напрямках, зокрема на Харківському.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 386 | Додав: adminA | Теги: ніч в регіонах, війна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]