Сб, 2024-04-20, 03:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:28
Військових ЗСУ, які проходять навчання у Великій Британії, відвідав Борис Джонсон. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Прем’єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Борис Джонсон відвідав військових Збройних Сил України, які беруть участь у навчальній програмі підготовки Збройних Сил України в Сполученому Королівстві. Британія робить усе можливе, щоб Україна могла продовжувати давати відсіч російській агресії. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Програма є частиною постійного зобов’язання Сполученого Королівства підтримувати Україну в її боротьбі проти неспровокованого вторгнення росії, і наразі становить понад 2,3 мільярда фунтів стерлінгів військової допомоги та включає понад 5000 одиниць легкого протитанкового засобу нового покоління NLAW (Next Generation Light Anti-tank Weapon) та реактивних системи залпового вогню M270.

«Ця нова амбітна навчальна програма є наступним етапом підтримки Сполученим Королівством Збройних Сил України в їхній боротьбі з російською агресією. Використовуючи передовий світовий досвід британської армії, ми допоможемо Україні відбудувати її сили та збільшити масштаб спротиву, тоді як вона захищає власні суверенітет і право обирати власне майбутнє», — Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Перед цим начальник Генерального штабу Збройних Сил Великої Британії генерал сер Патрік Сандерс сказав: «Я був вражений мужністю, моральним і бойовим духом українських солдатів. Крім того, відданість і наполеглива праця інструкторів, а також швидкість, з якою вони провели навчання, надзвичайно вражають. Ми продовжуватимемо нашу роботу, щоб збільшити амбіції та темп навчання, щоб максимально збільшити підтримку України».

Близько 1050 британських військовослужбовців буде задіяно під час виконання програми, яка проходитиме на об’єктах Міністерства оборони на північному заході, південному заході та південному сході Сполученого Королівства. Кожен курс триватиме кілька тижнів і проводитиметься підрозділами 11-ї бригади сприяння силам безпеки.

Підготовка дасть новобранцям-добровольцям з невеликим військовим досвідом або без нього навички для ефективного ведення бойових дій на передовій. Базуючись на базовій підготовці солдатів у Великій Британії, курс охоплює поводження зі зброєю, першу допомогу на полі бою, польову техніку, тактику патрулювання та право збройних конфліктів.

Уряд Сполученого Королівства оперативно закупив автомати АК для програми навчання, тобто українські солдати зможуть тренуватися зі зброєю, яку вони використовуватимуть на передовій.

Сполучене Королівство також надали одяг та спорядження для підтримки українських воїнів у їхньому навчанні та поверненні в Україну.

Сполучене Королівство має довгу історію підтримки українських військовослужбовців у рамках операції ORBITAL, під час якої з 2015 по 2022 рік було підготовлено 22 000 українців. Нова програма спиратиметься на цей успіх і продемонструє незмінне лідерство Сполученого Королівства у відповіді на військові вимоги України з розвитком війни.

Збройні Сили України вдячні Народу та Уряду Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії за підтримку України у нашій боротьбі із цинічним, брехливим путінським режимом та російськими військами гнобителів, метою яких є знищити Україну.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 411 | Додав: adminA | Теги: навчання, Велика Британія, Борис Джонсон, військові ЗСУ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]