Вт, 2024-04-23, 21:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:12
Випустили спільну пісню Джамала і "ДахаБраха". ВІДЕО
Інші останні Новини шоу-бізнесу

Етно-хаос гурт "ДахаБраха" та співачка Джамала презентували пісню "Заманили", яку вони створили і записали за шість годин.

"Ми з "ДахаБраха" давно стежили за творчістю один одного і відчували взаємну симпатію, – розповідає Джамала. – Рік тому вони запропонували разом поджемувати, як це роблять джазові музиканти, і подивитися, що з цього вийде. Це був дуже цікавий досвід, процес нас відразу захопив".

Для створення треку "Заманили" музикантам знадобилося дві репетиції. Джамала виступила автором тексту композиції, а за музику відповідали учасники "ДахаБраха", які використали мотив народної пісні "На добраніч, Галю". За словами Джамали, цю пісню можна віднести до містичного фольклору, оскільки в ній фігурують персонажі української міфології.

Саундпродюсером синглу став один із засновників гуртів "Океан Ельзи" та Esthetic Education Юрій Хусточка. "Після кількох місяців роботи над альбомом "ДахиБрахи", коли все вже було готово, раптом, несподівано, звідки не візьмись, вискочив з-за спини цей трек і вирвався в ефір першим. Спасибі Джа за наполегливість!", – написав Хусточка на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, до синглу "Заманили" увійде також електронна версія цієї пісні, над якою працював лідер проекту Morphom Роман Черенов.

Раніше повідомлялося, що громадська спілка "Творче патріотичне об`єднання "Музичний батальйон" випустила диск "Ой у гаю, при Дунаю", до якого увійшли народні козацькі пісні. Серед виконавців. Автором проекту та упорядником платівки став лідер гурту "Очеретяний кіт" Роман Криль. Про легендарну українську річку Дунай для диску заспівали Тоня Матвієнко, авторка проекту GrozovSka Band Олена Грозовська, гурти "ДахаБраха", "Гайдамаки", "Без обмежень", OT VINTA й інші.

Нагадаємо, Джамала перемогла на конкурсі "Євробачення 2016", який відбувся 14 травня в Стокгольмі. Вона виступила з піснею "1944", у якій розповідається про трагедію кримськотатарського народу. Таким чином, наступне "Євробачення" буде приймати Україна.   

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини шоу-бізнесу | Переглядів: 834 | Додав: adminA | Теги: Джамала і ДахаБраха, спільна пісня | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]