Чт, 2024-03-28, 21:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:41
Висадився на Донбасі екс-генсек НАТО
Інші останні Новини з регіонів України

На Донбасі висадився іноземний політичний десант, очолюваний екс-генсеком НАТО

У групі іноземних гостей були, зокрема, колишні та діючі глави урядів європейських країн, міністри закордонних справ, парламентарі, політичні радники й консультанти.

Расмуссен відвідав розташування українських військ у районі проведення АТО та пошкоджені обстрілами російсько-окупаційних військ населені пункти Донбасу

У районі проведення антитерористичної операції побувала з візитом іноземна делегація на чолі з колишнім прем’єр-міністром Данії, нещодавнім генеральним секретарем НАТО, а нині – радником президента України Андерсом Фог Расмуссеном. Про це повідомляє прес-центр Штабу АТО.

Посадовець разом із групою європейських політиків та журналістами провідних видань Європи відвідав декілька міст Донецької області, де іноземні партнери мали змогу ознайомитися з завданнями, станом і положенням українських військ, що залучені до виконання завдань антитерористичної операції. У групі іноземних гостей були, зокрема, колишні та діючі глави урядів європейських країн, міністри закордонних справ, парламентарі, політичні радники й консультанти.

В одному з базових таборів сил АТО високих іноземних гостей зустріли генерали й офіцери штабу АТО, після чого там відбувся брифінг. Представники штабу та СЦКК розповіли присутнім про стан справ у районі проведення антитерористичної операції, а також про порушення російською стороною мінських домовленостей. Крім того, гості змогли на власні очі побачити і те, й інше, побувавши в одній із бригад Збройних сил України, що обороняє ділянку фронту на донецькому напрямку, а також на місцях обстрілів у місті Торецьк.

Залишаючи район проведення антитерористичної операції, глава іноземної делегації в інтерв’ю українським військовим та зарубіжним журналістам зазначив, що цей візит був дуже корисним, адже європейські політики вкотре переконалися в необхідності підтримки України у її опорі російській агресії та в необхідності допомоги, яку Європа має надати Україні. В тому числі – якою саме має бути ця допомога кількісно і якісно.

«У той час, коли на українській землі знаходиться понад 40 тисяч російських солдатів та сепаратистів, Європа має й надалі займати тверду і однозначну позицію щодо підтримки України», – зазначив зокрема Расмуссен.

Нагадаємо, у районі проведення АТО сьогодні бойовики не припиняли обстріли позицій української армії. Вже традиційно основна активність ворога фіксувалась у темну пору доби.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 700 | Додав: adminA | Теги: Донбас, екс-генсек НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]