Пт, 2024-04-19, 18:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:07
Виступила перед однопартійцями з останньою промовою Меркель під бурхливі овації
Інші останні Новини Європейського Союзу

Меркель під бурхливі овації виступила перед однопартійцями з останньою промовою

Канцлер Німеччини Ангела Меркель востаннє звернулася до своїх однопартійців із Християнсько-демократичного союзу (ХДС) як голова партії.

У п’ятницю конференція за участі 1001 делегата ХДС зібралась у Гамбурзі для того, аби вибрати наступника Меркель на чолі партії.

Як повідомляє Deutsche Welle, прощальна промова Ангели Меркель була дуже емоційною. Розпочати звернення їй було складно, адже зала відразу вибухнула оплесками.

"Для мене це було великим задоволенням. Це була честь для мене", - сказала Меркель сотням однопартійців, які продовжували аплодувати близько 10 хвилин. Меркель стримувала сльози.

У своїй промові Меркель наголошувала, що партія за час її роботи змінилась, і на її думку, на краще. "Наш ХДС відрізняється від того, який був у 2000 році, і це добре", - сказала вона.

Вона також коментувала своє рішення піти у відставку після провальних виборів у Баварії і Гессені. Меркель сказала, що сьогоднішні вибори дозволять партії підготуватися до "часу після неї".

"Таким чином, ми можемо закласти основу для майбутнього. Я не народилася канцлером або головою партії. Я завжди хотіла з гідністю працювати на посадах і передати їх з гідністю".

Фаворитами у перегонах за лідерство у ХДС є Аннегрет Крамп-Карренбауер, протеже Меркель, яка очікувано має продовжити її політику, і Фрідріх Мерц, суперник Меркель, який ставив під питання конституційну гарантію надання притулку всім "політично переслідуваним" і вважає, що Німеччина, найбільша економіка Європи, повинна більше вкладати у Європейський Союз.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 772 | Додав: adminA | Теги: Меркель, однопартійці, остання промова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]