Чт, 2024-03-28, 21:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:30
Витрати на перейменування вулиць київські чиновники утричі завищують
Інші останні Столичні новини - новини Києва

За повідомленням Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА, на перейменування вулиць у Києві можуть витратити близько 4 млн грн. Так, київські чиновники підрахували, що одна табличка для будинку коштує приблизно 1 тис. грн. Фахівці «Публічного аудиту» вирішили здійснити незалежний аналіз, який показав, що заявлені показники завищені більш ніж утричі.

«Візьмімо за простий приклад перейменування вулиці Фрунзе на Кирилівську. Виготовлення покажчика, в тому числі світловідбиваючого (з кількістю літерів до 14) коштує близько 280 грн. Якщо помножити цю суму на 200 будинків, що розташовані на вказаній вулиці, отримаємо 56 тис. грн. Ще в максимум 10 тис. грн обійдеться виготовлення дорожніх знаків для перехресть із іншими вулицями (на Кирилівській їх 24): вартість одного в середньому становить 400 грн. Звідси – 66 тис. грн коштуватиме для бюджету перейменування вказаної вулиці», – розповідає фахівець «Публічного аудиту» Володимир Тарчинський.

Тобто, для перейменування 770 будівель по всьому місту має знадобитися не 770 тис. грн, як говорять у КМДА, а близько 215 тис. грн. Із урахуванням комплексного замовлення ще й можливе отримання знижки – в цілому до рівня 190 тис. грн. «Представники Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА обґрунтовують вартість табличок високою ціною на матеріали імпортного виробництва до них. Проте вітчизняні вироби нічим не поступаються в якості. І взагалі чи доречно зараз, в умовах жорсткої економії коштів, «розкошувати» на таких витратах», – резюмує фахівець «Публічного аудиту».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 809 | Додав: adminA | Теги: утричі завищують, київські чиновники, витрати, перейменування вулиць | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]