Ср, 2024-05-08, 02:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

02:28
ВМС США виявили уламки "Шахеда" - атака Ірану на ізраїльський танкер
Інші останні Новини світу

Аналіз уламків показав, що той же тип іранського безпілотника, який Тегеран поставив росії для війни в Україні, використали для нападу на комерційний танкер біля узбережжя Оману. Про це повідомляє Sky News.

П'ятий флот ВМС США, що базується у Бахрейні, опублікував подробиці свого розслідування нападу.

У ньому йдеться, що безпілотник проробив 76-сантиметрову дірку в задній частині корабля. Вибух пошкодив корабельний котел, резервуар для питної води та рятувальний пліт.

"Іранський напад на комерційний танкер, що проходить через міжнародні води, був навмисним, кричущим і небезпечним, оскільки він поставив під загрозу життя екіпажу корабля і дестабілізував безпеку на морі на Близькому Сході", - заявив командувач ВМС США на Близькому Сході віцеадмірал Бред.

В останні роки у водах Перської затоки відбувалися напади на танкери, які відбувалися під час загострення регіональної напруги у відносинах з Іраном.

Нагадаємо, минулого тижня Ізраїль звинуватив Іран у нападі на танкер Pacific Zircon під ліберійським прапором, яким керує підконтрольна Ізраїлю компанія Eastern Pacific Shipping.

Компанія заявила, що були незначні пошкодження корпусу, але не було витоку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 377 | Додав: adminA | Теги: ВМС США, Іран, Атака, ізраїльський танкер | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]