Пт, 2024-04-26, 23:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:09
Вперше в історії глава МЗС України взяв участь у саміті країн Латинської Америки
Інші останні Офіційні новини

Уперше в історії міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба взяв участь у саміті Асоціації Карибських держав. Про це повідомила пресслужба МЗС.

Асоціація об'єднує 25 країн регіону та є впливовим дипломатичним майданчиком Латинської Америки, зазначило українське зовнішньополітичне відомство.

Виступаючи на саміті, Кулеба наголосив на нових можливостях відносин України з країнами Карибського басейну, серед яких розвиток економічної співпраці, бізнесових і міжлюдських контактів, технологічних партнерств, обмін технологіями та досвідом у галузях, що становлять взаємний інтерес.

Також очільник МЗС України запропонував розвивати наукову взаємодію та проєкти в технологічній, аерокосмічній, інноваційній та освітній сферах.

Крім того, Кулеба закликав карибських партнерів підтримати досягнення справедливості за російські злочини в Україні, а також приєднатися до Коаліції зі створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії рф проти України.

"Нейтралітет — це не відповідь на виклики сьогодення. Це лише створює стратегічні проблеми, заохочуючи тих, хто прагне порушувати кордони та правила. Правда полягає в тому, що ми всі несемо відповідальність за захист наших принципів і цінностей. Одна свята цінність, за яку бореться Україна, — це цінність, яку ми всі цінуємо. Свобода", — сказав Кулеба.

Нагадаємо, у лютому цього року президент Володимир Зеленський наголосив на намірах просувати українські інтереси в регіонах світу, з якими поки що немає стабільних зв'язків. Він зазначив, що це стосується як азійських напрямків, так і Африки та Латинської Америки.

Як відомо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вирушив з візитом до центральноамериканської Гватемали, де він візьме участь у Раді міністрів Асоціації Карибських держав.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 484 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]