Чт, 2024-04-25, 14:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:55
Вперше в історії не змогла здобути путівку на Олімпійські ігри жіноча збірна України з фехтування
Інші останні Спортивні новини

В Будапешті завершився Кубок світу з фехтування на шаблі.

Жіноча збірна України з фехтування на шаблі не пройшла відбірковий цикл на Олімпійські ігри-2020, які пройдуть в Токіо, повідомляє офіційний сайт федерації фехтування України.

14 березня в столиці Угорщини Будапешті скінчився Кубок світу з фехтування на шаблі. Наші дівчата фінішували на 8-ій сходинці в командному заліку і як наслідок не отримали путівку на Олімпіаду. Таке трапилося з нашою збірною вперше в історії.

Згідно з регламентом на Олімпіаді мають право представляти свою державу 4 кращі команди світового рейтингу, а також по одній найкращій команді з кожного континенту. Україна після завершення Кубка світу посідає 6-у позицію. А найсильнішим європейським колективом, який не входить у топ-4, став склад збірної Угорщини.

В Токіо Україну буде представляти лише Ольга Харлан, яка кваліфікувалася в індивідуальному розряді.

Як відомо, в командній шаблі Україна стала чемпіоном у Пекіні під час Олімпійських ігор 2008-го року, виборовши золоті медалі. Комплект срібних нагород українки завоювали на Олімпіаді 2016-го року в Ріо-де-Жанейро.

Нагадаємо, Олімпійські ігри мають пройти в Токіо з 23 липня по 8 серпня. Раніше у Міжнародному олімпійському комітеті запевнили, що Ігри вже точно відбудуться цього літа – мовляв, «плану Б» у організаторів немає.

Японія вирішила провести Олімпійські і Паралімпійські ігри в Токіо цього літа без іноземних глядачів – через стурбованість японців з приводу поширення COVID-19.

Лідери G7 підтримали проведення влітку і на початку осені нинішнього року Олімпійських та Паралімпійських ігор в Токіо. У МОК відзначили, що вони повинні стати символом глобального єдності в подоланні COVID-19.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 671 | Додав: adminA | Теги: жіноча збірна України з фехтування, Олімпійські ігри | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]