Пн, 2024-05-06, 06:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:06
вропейські політики і правозахисники закликають Януковича помилувати Тимошенко
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич вважає, що звільнення Юрія Луценка з в’язниці є позитивним, але недостатнім кроком для виконання критеріїв Євросоюзу. Про це йдеться у його заяві, передає УНІАН.

"Я вітаю цю дію, як позитивний та значний, але все ще недостатній крок до виконання вимог ЄС на шляху до більшої інтеграції України з Європейським Союзом", - заявив Протасевич.

Віце-президент Європарламенту зазначив, що вважає рішення про звільнення Луценка важливим сигналом того, що Україна бажає виконати критерії ЄС для підписання Угоди про асоціацію і брати до уваги вимоги ЄС щодо вирішення проблем, які стосуються вибіркового застосування правосуддя.

"В цьому контексті я закликаю український уряд продовжити позитивний тренд в діях та здійснити всі необхідні реформи, а також вирішити справу Юлії Тимошенко в схожому напрямку зі справою Луценка", - заявив Протасевич.

Крім того, Freedom House вітає помилування кількох екс-чиновників в Україні і закликає президента Віктора Януковича вжити аналогічні заходи щодо Юлії Тимошенко. Про це сказано в заяві організації, у відповідь на звільнення екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і екс-міністра екології та навколишнього середовища Георгія Філіпчука.

"Помилування було першим важливим кроком президента Януковича. Я радий бачити, що пан Луценко, пан Філіпчук та інші, нарешті, випущені. Але звільнення Тимошенко є не менш важливим", - зазначив президент Freedom House Девід Крамер.

В організації зазначають, що рішення Януковича помилувати чиновників з попереднього "помаранчевого" уряду, звинувачення яких багато хто вважає політично вмотивованим, відбулося під впливом багатьох факторів.

Європейський Союз вказував, що прогрес щодо Угоди про асоціацію з Україною залежить від звільнення політичних ув'язнених, і Freedom House "закликає ЄС продовжувати впливати на Україну під час укладання цієї угоди, наполягаючи на звільненні Тимошенко".

"Також закликаємо уряд Януковича скасувати помітне погіршення демократичного управління, зокрема, у сфері свободи слова і свободи преси, незалежності судової системи та усунути недоліки, виявлені в жовтні минулого року під час парламентських виборів", - сказано в повідомленні організації.

"Ми сподіваємося, що за недільним помилуванням незабаром настане помилування Тимошенко як частина більш широких зусиль щодо повернення України назад на шлях до демократичного, європейського майбутнього", - додав Крамер.

Нагадаємо, 5 квітня омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до президента Віктора Януковича з проханням про помилування Луценка. Омбудсмен послалася на стан здоров'я Луценка і на те, що екс-міністр відбув більшу частину покарання. 7 квітня Янукович підписав указ про помилування, і того ж дня екс-міністр полишив колонію.

Сполучені Штати Америки задоволені рішенням президента Віктора Януковича про помилування Юрія Луценка і Георгія Філіпчука. Про це йдеться у заяві представниці Національної ради безпеки США Кейтлін Гейден.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 973 | Додав: adminA | Теги: янукович, эвропейські політики, тимошенко, правозахисники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]