Чт, 2024-04-25, 13:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:06
Всесвітню столицю книги-2024 назвала ЮНЕСКО
Інші останні Культурні новини

страсбург франція Організація Об'єднаних Націй з питаннях освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) оголосила Всесвітньою столицею книги 2024 року французьке місто Страсбург.

Про це повідомляє офіційний сайт ЮНЕСКО. "У непевні часи багато хто звертається до книжок як до притулку та джерела мрій. Справді, книжки мають унікальну здатність як розважати, так і навчати. Ось чому ми повинні забезпечити кожному доступ до знань і роздумів за допомогою книжок і читання. Тому щороку ЮНЕСКО визначає Всесвітню столицю книги. Після Гвадалахари у 2022 та Аккри у 2023 рада оголосити вибір Страсбурга як Всесвітню столицю книги 2024", - зазначила генеральна директорка ЮНЕСКО Одрі Азуле.

В організації додали, що були вражені тим, що Страсбург зосередився на книжках для подолання викликів соціальної напруги та зміни клімату. Зокрема на це спрямована програма "Читання для планети". Страсбург також був обраний за його літературну спадщину та діяльність з висвітлення багатьох мистецьких дисциплін - від музики до театру та малювання.

Міста, які ЮНЕСКО визнає Всесвітньою столицею книги, зобов’язуються сприяти популяризації книжок і читання для всіх вікових категорій і груп у межах національних кордонів і поза ними.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 397 | Додав: admin | Теги: книга-2024, ЮНЕСКО, Франція, столиця, Страсбург | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]