Чт, 2024-04-25, 00:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:32
Вулиця Любомира Гузара з’явилася у Києві
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Київрада перейменувала проспект Космонавта Комарова у Києві – на проспект Любомира Гузара, а вулицю Виборзьку у Солом’янському районі – на вулицю Олекси Тихого. Повідомляє сайт міськради, сайт Київської міської адміністрації

"На пленарному засіданні Київської міської ради депутати перейменували проспект Космонавта Комарова на честь архієпископа Любомира Гузара".

У КМДА нагадали, що в разі перейменування вулиці немає потреби змінювати адресу реєстрації у паспорті, це можна зробити лише за власним бажанням.

Олекса Тихий

Залишаться чинними і документи на право власності, авто та інші правовстановлюючі документи, у яких зазначена стара назва.

Також перейменування вулиці жодним чином не впливає на реалізацію виборчого права.

Внести зміни до правовстановлюючих документів можна під час чергового візиту до нотаріусу (наприклад, у разі продажу майна). У разі необхідності довідку про зміну назви вулиці можна отримати у Департаменті містобудування та архітектури КМДА.  

Любомир Гузар – видатний український релігійний діяч, патріарх – предстоятель Української Греко-Католицької Церкви, один із моральних авторитетів українців у 1990-2010-х роках, член ініціативної групи "Першого грудня". Помер у Києві, похований у столичному Патріаршому соборі.  

Олекса Тихий – український дисидент, правозахисник, мовознавець і педагог. Виступав на захист української мови, член-засновник Української Гельсінської групи, киянин. Помер в ув’язненні, перепохований на Байковому кладовищі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 991 | Додав: admin | Теги: Києв, вулиця, Гузар | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]