Чт, 2024-03-28, 11:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:27
З'явилася реакція Росії - миротворці на Донбасі
Інші останні Надзвичайні новини

Постійний представник РФ в ООН назвав заяву про миротворчу операцію "маневром украинских властей"

Постійний представник РФ при ООН Василь Небензя вважає, що ініціатива України про необхідність миротворчої місії на Донбасі спрямована на підрив Мінських угод.

Таку думку він висловив в коментарі ТАСС.

"Про якусь миротворчу операцію ООН на Донбасі наші колеги з Києва згадували неодноразово. Нещодавно президент Петро Порошенко говорив, що буде ставити це питання на Генеральній Асамблеї ООН.

Буде чи не буде – подивимося. На сьогоднішній день у нас є тільки два формати, в яких обговорюється врегулювання в Україні, – це "нормандський формат" і контактна група", – зазначив постійний представник РФ при ООН.

На його думку, заяви про миротворчу операцію "розраховані на внутрішнє споживання і представляють собою маневр української влади".

"Це така спроба створити видимість розумового процесу з приводу нового формату і тим самим продовжувати не виконувати ясно і чітко сформульований план врегулювання, який зафіксований в мінських угодах", – підкреслив він.

Як відомо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що має намір ініціювати введення миротворчої місії ООН на Донбас на сесії Генасамблеї ООН в США у вересні.

Президент також обговорював це питання з главою Пентагону США Джеймсом Меттісом 24 серпня.

У той же час перший заступник міністра закордонних справ України, глава місії України при НАТО Вадим Пристайко заявив, що Росія блокує введення миротворців ООН на Донбас.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 748 | Додав: adminA | Теги: Донбас, миротворці, реакція Росі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]