Пт, 2024-03-29, 17:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:48
З Києвом Вашингтон співпрацюватиме за всім спектром інтересів - Крістіна Квін
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Сполучені Штати Америки продовжать роботу з Україною за широким спектром загальних інтересів, заявила тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін.

"Як підтвердила адміністрація президента Байдена, Сполучені Штати продовжують бути вірними Україні як одному з найближчих партнерів і друзів, і ми продовжуємо співпрацювати в усіх напрямах наших широких взаємних відносин", - сказала Квін у середу у відеозверненні на Київському безпековому форумі, організованому Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну".

На думку тимчасового повіреного у справах США, на сьогодні можна визнати, що президент України Володимир Зеленський зіткнувся з проблемами на шляху врегулювання конфлікту на сході України та боротьби з корупцією, яка є "значною перешкодою для всебічного економічного зростання та євроатлантичної інтеграції України".

"Ми стали свідками тих впливових монопольних кіл, які прагнуть підірвати українську незалежність і ефективність антикорупційної інфраструктури України, намагаючись уникнути відповідальності за своє корупційне поводження. Ці впливові монопольні кола також проводять широку кампанію з дезінформації в Україні, спрямовану на дискредитацію реформ в Україні та її курсу на Захід", - зазначила дипломат.

Квін позитивно оцінила ухвалення Верховною Радою в першому читанні реформи Служби безпеки України, а також зобов'язання з боку Зеленського провести комплексну судову реформу, яка є дуже необхідним кроком для зменшення корупції в Україні.

Вона наголосила, що основні напрями політики США щодо України мають широку двопартійну підтримку у Вашингтоні. "Ми сподіваємося на те, що ми зможемо допомогти побудувати багате майбутнє всіх українців і намагаємося допомогти у просуванні реформ верховенства права та економічного зростання в Україні, а також допомогти їй у боротьбі проти російської агресії в усіх формах", - повідомила тимчасовий повірений у справах США в Україні.

Вона нагадала, що протягом періоду з 2014 року Сполучені Штати надали Україні допомогу в загальному розмірі $4,5 млрд і запевнила, що США продовжуватимуть надавати цю допомогу в просуванні реформ і зміцненні безпеки.

Квін наголосила, що нове керівництво США активно підтримує Україну, про що говорили президент США Байден і держсекретар Блінкен. Також вона нагадала, що нещодавно було оголошено про внесення Ігоря Коломойського до санкційного списку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 575 | Додав: adminA | Теги: спектр інтересів, Київ, Крістіна Квін, Вашингтон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]