Пт, 2024-04-26, 18:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:50
З вимогою зняти з реєстрації Партію Шарія та "ОПЗЖ"- "Нацкорпус" звернувся до громадської ради при Мін'юсті
Інші останні Кримінальні новини

"Нацкорпус" звернувся до громадської ради при Мін'юсті з вимогою зняти з реєстрації Партію Шарія та "ОПЗЖ"

Партія "Національний корпус" від імені низки громадських організацій звернулася до Громадської ради при Міністерстві юстиції України з вимогою зняти з реєстрації політичні партії "Опозиційна платформа - За життя" і "Партія Шарія", заявив керівник штабу "Нацкорпусу" Максим Жорін.

"Сьогодні ми звертаємося від імені низки громадських організацій до Громадської ради при Мін'юсті з вимогою про зняття з реєстрації політичних партій "ОПЗЖ" і "Партія Шарія". Ми вимагаємо реакції від влади. Наші вимоги є законними. В законі України є чіткі позиції про те, що забороняється існування політичних партій, у програмних принципах або діях яких є загроза для територіальної цілісності або безпеки України", - зазначив Жорін у четвер під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

Керівник штабу "Нацкорпусу" додав, що йдеться не про виборчий процес, а "про існування України та її про майбутнє".

Після масових акцій протесту проти діяльності "ОПЗЖ" і Партії Шарія на початку липня "Національний корпус" звернувся до СБУ та Міністерства юстиції з вимогою перевірити діяльність цих партій на відповідність українському законодавству. Таке звернення направлено також до Окружного адміністративного суду Києва.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 533 | Додав: adminA | Теги: вимога, Мін'юст, Нацкорпус, зняття з реєстрації Партію Шарія та, Громадська рада | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]