Чт, 2024-03-28, 23:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:33
За кібератаки на Україну у Сенаті США розглядають санкції проти РФ, – ЗМІ
Інші останні Надзвичайні новини

Американські сенатори розглядають можливість запровадження санкцій проти Росії, як вони вважають, за кібератаки на Україну, а також можливість додаткової допомоги Києву у сфері кібербезпеки.

Як пишуть ЗМІ, санкції за російські кібератаки є "одним із цих питань", заявив голова комітету сенату з міжнародних відносин Боб Менендес.

За його словами, законодавці навіть розглядають можливість запровадження санкцій за російські хакерські операції, які вже нібито були здійснені проти України.

Водночас видання зазначає, що поки що неясно, наскільки серйозною має бути кібератака, щоб її наслідками стали санкції.

Законодавці також наполягають на тому, щоб збільшити обсяг допомоги Україні для запобігання кібератакам та можливості відреагувати на них.

Член сенату з міжнародних відносин республіканець Роб Портман заявив, що він працює з сенатором-демократом Крісом Мерфі, щоб включити "мільйони" фінансування для кібер-допомоги Україні у ширшу угоду про санкції.

Зі свого боку, Менендес підтвердив, що кібер-допомога "також розглядається".

Зазначається, що пакет можливих санкцій покликаний служити компромісом між різними підходами до введення заходів проти Росії.

Як повідомлялося раніше, від масованої кібератаки у ніч на 14 січня постраждали 22 сайти органів державної влади, 6 сайтам було завдано значної шкоди, 70 – відключено за вказівкою Держспецзв’язку та Служби безпеки України.

Кібератака в ніч проти 14 січня була однією з найбільших за останні декілька років, а її ціллю стали ресурси 70 державних установ і державних органів.

Зокрема, атаки зазнав і портал "Дія", після неї він декілька днів був недоступний.

За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, кібератака була спланована і проведена спецслужбами Росії. Водночас офіційно винуватці атаки не називалися. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 373 | Додав: adminA | Теги: україна, кібератаки, РФ, санкції, Сенат США | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]