Пт, 2024-03-29, 13:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:00
За кількістю самогубств підлітків Росія посідає одне з перших місць у світі
Інші останні Новини російської федерації

Смертність серед підлітків у Росії в три рази вища, ніж у європейських країнах, а по кількості суїцидів серед підростаючого покоління Росія знаходиться на одному з перших місць. Про це заявив директор Наукового центру здоров'я дітей РАМН, глава виконкому Союзу педіатрів Росії Олександр Баранов.

"Кількість підлітків у віці від 10 до 17 років складає в Росії 10,7 млн ​​осіб. Якщо в рішенні проблем смертності дітей ми досягли видатних результатів, то про підлітків цього, на жаль, сказати не можна. Показник смертності майже в три рази вищий, ніж у європейських країнах, а за кількістю суїцидів ми поки займаємо одне з перших місць у світі" , - сказав Баранов на засіданні Координаційної ради при президенті з реалізації національної стратегії дій в інтересах дітей.

Він зазначив, що за останні десять років захворюваність підлітків збільшилась на 30 %, а поширення хронічних хвороб у процесі навчання збільшується більш ніж на 50 %. За словами глави Союзу педіатрів Росії, в структурі патологій серед підлітків переважають хвороби органів зору, органів травлення, кістково- м'язової системи. Зокрема, у четвертому - дев'ятому класах хвороби очей збільшуються в чотири рази і зустрічаються у кожного десятого підлітка.

Як стверджує Баранов, на сьогоднішній день серед старшокласників від 30 % до 40 % мають обмеження до вибору професії за станом здоров'я. Що стосується придатності підлітків до служби в армії, то в 2013 році під час розгляду юнаків на предмет готовності до армії захворювання були виявлені у 59% молодих людей, а близько 30 % юнаків були визнані непридатними до військової служби.

Директор наукового центру здоров'я дітей заявив про необхідність "кардинальних перетворень у шкільній медицині".

"За рівнем фізичного розвитку сучасні підлітки поступаються своїм одноліткам минулих років .Дефіцит маси тіла мають 8-9 % підлітків і стільки ж - надлишок маси" , - сказав Баранов.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: кількістю самогубств підлітків, Росія, одне з перших місць у світі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]