Пт, 2024-04-19, 21:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:07
За кількістю смертей від вибухів мін Україна - п'ята в світі
Інші останні Надзвичайні новини

Україна увійшла до переліку країн, де за минулий рік зафіксовано найбільше жертв від вибухів мін, йдеться в доповіді Міжнародного руху за заборону протипіхотних мін (ICBL), передає ВВС Україна.

Найбільше загиблих і поранених унаслідок вибухів мін у 2015 році було зафіксовано в Афганістані (1310 осіб), далі йде Лівія (1004 особи), Ємен (988 осіб), Сирія (864 людини) та Україна (589 осіб).

Загалом кількість жертв протипіхотних мін та аналогічних боєприпасів за підсумками минулого року досягла максимуму за 10 років - 5461 поранений і вбитий по всьому світу. Це на 75% більше від показників 2014 року.

Понад 2/3 жертв були цивільними особами, 38% постраждалих - діти.

Як зазначають автори доповіді, у 2015 році лише в трьох країнах - М'янмі, Північній Кореї і Сирії - урядові війська встановлювали наземні міни. Жодна з цих держав не підписала Конвенцію про заборону протипіхотних мін.

Експерти ICBL також зазначають, що попри зростання кількості жертв вибухів мін, світові витрати на розмінування та допомогу постраждалим зменшуються.

Один із пунктів Мінських угод щодо врегулювання конфлікту на Донбасі передбачає розмінування районів біля лінії зіткнення. Водночас через порушення перемир'я ліквідація закладених мін відбулася далеко не повністю.

Раніше повідомлялося, для повного розмінування Донбасу знадобиться щонайменше 10 років.

Голова Донецької облВЦА Павло Жебрівський заявляє, що іноземні спеціалісти наразі не можуть проводити розмінування на території України, тому необхідно внести зміни до відповідних законів.   

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 796 | Додав: adminA | Теги: кількість смертей від вибухів мін, Україна п'ята в світі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]