Сб, 2024-04-20, 10:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:53
За оформленням працівників посилення контролю: кого Держпраці перевірить в першу чергу
Інші останні Економічні новини

Посилення контролю за оформленням працівників: кого Держпраці перевірить в першу чергу

За порушення законодавства про працю чинне законодавство передбачає кримінальну, адміністративну та фінансову відповідальність

Державна служба України з питань праці інформує, що з 1 вересня поточного року посилюється контроль за оформленням трудових відносин із працівниками.

Про це повідомила прес-служба Пенсійного фонду.

На виконання доручення Уряду Держпраці починає за участю та сприяння інших органів (Державної податкової служби, Пенсійного фонду, центрів зайнятості, органів місцевого самоврядування, Нацполіції тощо) проведення контрольних заходів з питань виявлення неоформлених працівників.

Кого відвідають у першу чергу

У першу чергу заходи контролю буде проведено у тих роботодавців, які мають високі ризики використання найманої праці без укладення трудових договорів. Виявлення таких роботодавців здійснюється шляхом аналізу інформації, наявної у різних органів державної влади та місцевого самоврядування.

Відповідальність

Чинне законодавство передбачає кримінальну, адміністративну та фінансову відповідальність за порушення законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин із найманими працівниками.

Кримінальна відповідальність: штраф від 34 до 85 тис. грн., позбавлення права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років, виправні роботи на строк до двох років, арешт до 6 місяців.

Адміністративна відповідальність: штраф від 8,5 до 34 тис. грн.

Фінансова відповідальність: штраф від 47,2 тис. грн. до 141,7 тис. грн.

При цьому зауважте, що мінімальну зарплату підвищено з 1 вересня.

Нагадаємо, знайти алгоритми дій під час проведення перевірок можна в модулі "Мистецтво оборони" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ. А відомості про реквізити усіх найвищих, центральних та регіональних органів влади (адреса, телефони і прізвища керівників), а також дані про історію створення органів влади можна дізнатися у модулі "Органи влади", який входить до складу Інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН.

Чи включено ваше підприємство до плану перевірок, можна перевірити за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Для цього слід оформити заявку на тестовий доступ до сервісу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 714 | Додав: adminA | Теги: посилення контролю, Держпраці, оформлення працівників | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]