Пт, 2024-04-26, 06:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:30
За воєнні злочини в Україні Німеччина може судити росіян, але не путіна – міністр юстиції
Інші останні Іноземна преса про Україну

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушман заявив, що його країна почала попереднє розслідування воєнних злочинів, скоєних російськими військовими в Україні, та може притягти їх до відповідальності. Про це Бушман заявив в інтерв’ю DW.

"Німеччина розпочала так зване "структурне" розслідування. Ми можемо розслідувати воєнні злочини, скоєні за кордоном, зокрема іноземцями проти іноземних громадян, оскільки ми діємо за принципом міжнародного права відповідно до німецьких законів", – пояснив він.

За словами Бушмана, це розслідування передбачає збір і систематизацію доказів. Вони будуть використовуватися в разі, якщо злочинця арештують – коли він, приміром, потрапить до Європи.

"Виходячи з німецької перспективи, ми не можемо відправити під суд володимира путіна, принаймні поки він є президентом рф. Однак не варто забувати, що в цьому ланцюжку – тих, хто віддає накази і виконує їх, – безліч людей", – пояснив глава німецького Мін’юсту.

"Про деяких командирів ми знаємо те, що вони дуже жорстко ведуть війну, імовірно винні у великій кількості військових злочинів. І якщо нам вдасться затримати таку людину, коли вона, наприклад, опиниться в Європі, і ми матимемо докази її провини, ми відправимо її під суд", – додав він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 429 | Додав: adminA | Теги: міністр юстиції, україна, росіяни, Німеччина, воєнні злочини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]