Чт, 2024-03-28, 14:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:58
Заборонити очне навчання на час війни - Зеленський відреагував на петицію
Інші останні Культурні новини

Петиція про заборону очного навчання у закладах освіти під час воєнного стану набрала необхідні голоси, і на неї відповів президент Володимир Зеленський.

Як повідомляється на сайті глави держави, Зеленський нагадав, що має право діяти лише на підставі Конституції та законів України, згідно з якими, освітню політику реалізовують уряд, інші центральні органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, тож петиція не за адресою. Але він звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля і попросив розглянути пропозиції, викладені у петиції, та повідомити про результати її автору.

Авторка петиції Марія Горшенева вказувала, що навчання у очному форматі буде важким, учням і студентам буде важко зосередитися під час тривалих повітряних тривог. Багато шкіл взагалі не обладнана бомбосховищами.

Раніше Сергій Шкарлет говорив, що за обласних військових адміністрацій в Україні створять спеціальні комісії, які визначатимуть, чи безпечно розпочинати очне навчання у місцевих школах із 1 вересня.

До цього заступник міністра освіти Андрій Вітренко повідомив, що новий навчальний рік в Україні розпочнеться з 1 вересня в офлайн-режимі.

Нагадаємо, в Міністерстві освіти та науки України готуються внести зміни в навчальні програми з кількох предметів. Серед них захист Вітчизни, зарубіжна література, історія України та всесвітня історія.

У Харкові випускники 11 класу школи №134 станцювали вальс перед руїнами свого навчального закладу. Раніше у школі проходили тяжкі бої із російськими окупантами – 27 лютого до закладу зайшла група з десятками рашистів, яких знешкодили українські захисники.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 397 | Додав: adminA | Теги: очне навчання, Петиція, заборона, час війни, Зеленський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]