Пт, 2024-04-19, 17:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:54
Заявила про активність десятків іноземних агентів у країні спецслужба Фінляндії
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Спецслужба Фінляндії заявила про активність десятків іноземних агентів у країні

Поліція безпеки Фінляндії SUPO опублікувала звіт про поточну ситуацію в країні та представила на прес-конференції свою оцінку внутрішньої безпеки.

Про це пише Yle.

За даними SUPO, спецслужби інших держав, як і раніше, присутні у Фінляндії. Крім кіберрозвідки, вони активно ведуть традиційну розвідувальну діяльність. Агентів іноземної розвідки, за оцінками SUPO, у Фінляндії десятки.

Серед іншого, у звіті поліції безпеки йдеться про постійний гібридний вплив на Фінляндію. За допомогою гібридного впливу здебільшого великі держави прагнуть вплинути на прийняття вигідних з їхньої точки зору політичних рішень.

Одним з таких об'єктів впливу глава поліції безпеки Антті Пелттарі назвав прийняті в енергетичній політиці Фінляндії рішення.

За оцінкою SUPO, загроза тероризму зберігається на підвищеному рівні і навряд чи знизиться в найближчі роки. Найбільшу загрозу становлять окремі особи, які черпають мотивацію з пропаганди радикального ісламізму.

Число осіб, які перебувають під наглядом відділу по боротьбі з тероризмом, зросло з весни на 20 осіб і досягло в цілому 370. Ще 2015 року під наглядом було 270 осіб. Приріст пояснюють зростанням числа найманих бойовиків з Фінляндії, а також радикалізацією на місцевому рівні.

Крім радикальних ісламістів, поліція безпеки відстежує діяльність фінських неонацистських організацій, таких як "Північний рух опору" (PVL). Вони недавно привернули до себе увагу тим, що розмахували прапорами з свастикою в ході демонстрації на День незалежності 6 грудня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 704 | Додав: adminA | Теги: активність десятків іноземних агент, спецслужба Фінляндії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]