Пт, 2024-04-26, 16:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:42
Заявив, що РФ готова до військового втручання у Білорусь глава Сил оборони Естонії
Інші останні Новини світу

Генерал Ріхо Террас вважає, що Росія готова до військового втручання і в Білорусь, якщо політична ситуація там зміниться у небажаному для Кремля напрямі.

Глава Сил оборони Естонії генерал Ріхо Террас заявив, що Росія готова до військового втручання і в Білорусь, якщо там зміниться політична ситуація. Про це він розповів у інтерв'ю ERR.

"Подібно до України, Росія планує військові кроки проти Білорусі, якщо політична ситуація там зміниться. Російські збройні сили і структури безпеки ведуть підготовку до того, щоб у разі потреби втрутитися і провести військову операцію у Білорусі. Планування операції почалося в 2014 році", - сказав Террас.

При цьому він додав, що завдання навчань "Захід-2017" та інших спільних військових навчань - максимально зв'язати білоруські збройні сили з російськими, а мета - паралізувати здатність білоруських військових діяти самостійно.

"Характерно, що російський президент відвідав етап навчань саме в Росії, хоча наголошував, що основна складність на спільних навчаннях - у Білорусі. У навчаннях беруть участь різні військові округи, Балтійський і Північний флот, ракетні війська. Якщо все це є антитерористичною операцією, то це очевидне перебільшення", - зауважив естонський генерал.

Нагадаємо, 19 вересня російські ЗМІ з посиланням на джерело повідомили, що під час військових навчань «Захід-2017» на полігоні Лужский бойовий вертоліт Ка-52 (Алігатор) завдав ракетного удару по глядачах. Згодом у мережі оприлюднили відео з кабіни вертольота Ка-52 (Алігатор), який завдав в РФ ракетний удар по глядачах.

Згодом з’явилося нове відео ракетного удару з вертольота Ка-52 на навчаннях "Захід-2017". Інцидент, за словами джерела, близького до Міноборони РФ, стався 16 вересня.

Як повідомлялося, 14 вересня у Білорусі стартували спільні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2017». У навчаннях беруть участь 12 700 військових. На території Білорусі задіяні понад 10 тис. військовослужбовців (більше 7  тис. – білоруських, близько 3 тис. – російських). А також, 370 одиниць бронетанкової техніки, близько 150 одиниць артилерії та РСЗВ і понад 40 літаків і вертольотів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 673 | Додав: adminA | Теги: військове втручання, глава Сил оборони Естонії, Білорусь, РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]