Пт, 2024-03-29, 07:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:33
Зайшов в одеський порт американський есмінець "Джеймс Вільямс"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Американський есмінець USS James E. Williams (DDG95) зайшов сьогодні вранці, 29 листопада, в одеський порт.

Про це повідомляє видання Dumskaya.

Корабель повинен був прибути вчора, але через шторм на борт есмінця не міг потрапити лоцман, тому захід у порт вирішили відкласти.

Швартові операції завершилися сьогодні о 9:45 ранку.

Зазначимо, що James E. Williams має сучасну радіотехнічну апаратуру та великий авіаційний ангар, в якому розміщуються два вертольоти SH-60 "Сі Хок".

Есмінець введений в експлуатацію в грудні 2004 року.

Повна водотоннажність - понад 9600 тонн. Довжина - 155 м, ширина - 20, осадка - 9,4 метра. Чотири газові турбіни потужністю 108 тисяч к.с. розганяють його до 32 морських вузлів.

У 96 пускових установках зосереджені ракети "Томагавк", "Стандарт-2", "Стандарт-3" і "Асрок", а також протикорабельні ракети "Гарпун". Екіпаж - 380 осіб. Авіаційне озброєння - два вертольоти Сікорський SH-60.

Повернення корабля в США очікується до католицького Різдва, 24 грудня.

Раніше повідомлялося, що ракетний есмінець "Джеймс Вільямс" (USS James Williams DDG95) в неділю увійшов до акваторії Чорного моря.

Як відомо, 19 листопада в акваторію Чорного моря також увійшов ракетний фрегат-"невидимка" ВМС Франції "Лафайєт" (La Fayette).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 610 | Додав: adminA | Теги: одеський порт, американський есмінець Джеймс Вілья | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]