Пт, 2024-04-26, 14:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:39
Заклики до федералізації України Майдан у Сумах засудив, а в Запоріжжі вимагали дострокових виборів
Інші останні Новини України
У Сумах близько 600 людей прийшли на віче з національними та опозиційними прапорами, а також з плакатами "Не бійся, ти українець", "Наша єдність - шлях до перемоги", "Журналісти, не продавайтесь", "Вимагаємо звільнити політичних в'язнів", "Бій бізнесу ПР" та іншими, передає УНІАН.

Промовці вимагали притягнути до відповідальності всіх міліціонерів, причетних до побиття протестувальників у Сумах вночі проти 27 січня в Будинку Рад, а також підтримали вимогу негайного повернення до Конституції 2004 року з обмеженням президентських повноважень і формуванням уряду народної довіри.

Учасники віче криками "Ганьба!" також засудили заклики зі східних та південних регіонів до федералізації України.

"Україна повинна зберегти унітарний державний лад, щоб залишитися єдиною державою", - заявив депутат Сумської облради Микола Клочко.

У свою чергу народний депутат Олександр Бригинець (ВО "Батьківщина") передав сумчанам вітання від київського Євромайдану.

"У Харкові намагаються створити новий антиукраїнський центр. Це стратегія на розвал України. Тому ми повинні стояти разом по всій країні, поки не переможемо", - сказав Бригинець.

Після віча його учасники провели протестну ходу центральними вулицями Сум.

Як повідомлялося, неділю, 9 лютого, на Майдані Незалежності в Києві відбулося десяте Народне віче. Екс-міністр МВС Юрій Луценко оголосив метою Майдану зміну влади шляхом ліквідації режиму Віктора Януковича, який узурпував владу.

Майдан у Запоріжжі: більш як 2 тисячі людей вимагають дострокових виборів

Більш як 2 тисячі активістів у Запоріжжі вийшли на мітинг проти дій чинної влади. Протестувальників обурив економічний стан країни, повідомляє телеканал новин "24".

Активісти також вимагають дочасних президентських та парламентських виборів.

Також вони заявляють, що влада залякує мітингувальників кримінальними провадженнями та веде неправдиву пропаганду про боротьбу з начебто фашистами, екстремістами та терористами.

Як і у Києві, у центрі Запоріжжя євромайданівці встановили синьо-жовте піаніно. На ньому може пограти кожен охочий.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 884 | Додав: adminA | Теги: Сумах, майдан, дострокових виборів, Запоріжжі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]