Вт, 2024-04-23, 09:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:38
Законопроект про реформу прокуратури Рада підтримала в першому читанні
Інші останні Політичні новини

Рада підтримала в першому читанні законопроект про реформу прокуратури

За проголосували 287 народних депутатів

У вівторок, 10 вересня, Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект № 1032 про реформу органів прокуратури.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, за відповідний президентський законопроект № 1032 у першому читанні проголосували 287 народних депутатів.

В рамках реформування органів прокуратури планується створити замість Генпрокуратури України Офіс генпрокурора, ліквідувати Військову прокуратуру і посаду головного військового прокурора, а також скоротити на п’ять тисяч і максимальну кількість працівників органів прокуратури (з 15 тисяч до 10 тисяч осіб).

Законопроект передбачає, що Офіс генерального прокурора очолює генеральний прокурор, у якого є перший заступник і заступники, а також заступник Генерального прокурора — керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Систему прокуратури України становлять Офіс генпрокурора, обласні та окружні прокуратури (раніше це були Генпрокуратура України, регіональні, місцеві та військові прокуратури, які тепер виключені, і САП).

У списку прокурорів виключена посада заступника генерального прокурора — головного військового прокурора.

Згідно із законопроектом президент видає указ про звільнення генпрокурора на підставі і в межах подання Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, або Вищої ради правосуддя.

На посаду генерального прокурора може бути призначений громадянин України, який має вищу юридичну освіту і стаж роботи в галузі права не менше п’яти років.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: законопроект, рада, реформа прокуратури | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]