Пт, 2024-04-26, 00:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:10
Замість Деканоїдзе Нацполіцію очолить Троян
Інші останні Політичні новини

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що Хатія Деканоїдзе подала рапорт про відставку з посади голови Національної поліції 11 листопада.

Про це Аваков написав на своїй сторінці в Facebook у понеділок 14 листопада.

Він нагадав, що 4 листопада 2015 року Деканоїдзе рішенням Кабінету міністрів була призначена на посаду начальника Національної поліції України.

"11 листопада 2016 року Хатія Деканоїдзе подала мені рапорт про відставку з посади начальника НПУ. Всього рік, але великий і складний шлях, ефективна робота в команді, чималий внесок у реформу МВС", - зазначив Аваков.

За його словами, "це був складний, але дуже важливий етап, який увійде в історію української поліції".

Аваков також зазначив, що поважає рішення Деканоїдзе почати новий етап свого життя, і побажав їй успіхів.

Він також подякував Деканоїдзе за "спільну роботу і випробування, які ми пройшли разом".

Аваков заявив, що перший заступник начальника Національної поліції України - начальник кримінальної поліції Вадим Троян буде виконувати обов'язки голови Нацполіції.

"Виконувати обов'язки голови поліції буде Вадим Троян", - повідомив міністр.

Деканоїдзе заявила про відставку з посади голови Нацполіції. Планує зайнятися сином і здоров'ям

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявляє про свою відставку і виступає за проведення конкурсу на посаду нового керівника Нацполіції.

"У межах своїх повноважень я зробила все, що в моїх силах, щоб всі ці принципи дотримувалися. Я, як і обіцяла, протягом року створила фундамент для розвитку нової Національної поліції, я залишалася вірною вам і вашим інтересам до останньої хвилини моєї роботи. Але, на жаль, мої повноваження і воля не були достатніми для різких змін. Моя функція виконана, у зв'язку з чим я заявляю про свою відставку", - сказала вона журналістам у понеділок 14 листопада у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Деканоїдзе зазначила, що вважає за необхідне в найкоротші терміни провести відкритий конкурс на посаду нового глави Нацполіції.

Вона також зазначила, що не бачить першого заступника голови Нацполіції Вадима Трояна новим головою Національної поліції України, оскільки він не є політично незалежним.

"Я не вважаю, що Вадим Троян є політично незалежним. Я вважаю, що нового главу Нацполіції оберуть на конкурсі", - наголосила Деканоїдзе.

За її словами, за рік роботи на цій посаді неодноразово стикалася з спробами втручання політиків у діяльність Нацполіції, проте не назвала конкретних випадків і не озвучила прізвища політиків. Деканоїдзе лише наголосила, що це неприйнятно.

"Я не виносила сміття з хати, але зараз вважаю необхідним звернутися до політиків і чиновників, починаючи від народних депутатів і закінчуючи найвищими кабінетами, з проханням і навіть вимогою: відмовитися від втручання в роботу Нацполіції. Не можуть і не повинні призначення в правоохоронних органах узгоджуватися з політиками. І політики не повинні намагатися використовувати сили правопорядку для захисту своїх інтересів", - сказала Деканоїдзе.

Вона наголосила, що без розуміння таких речей Україна буде приречена на нове протистояння між суспільством і владою.

На переконання Деканоїдзе, для успішної реалізації реформи Нацполіції в Україні необхідне дотримання трьох принципів: достатнє фінансування і матеріальне забезпечення поліції, реформа органів прокуратури та судів, а також відмова політиків від спроб впливу на дії Нацполіції.

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, яка подала у відставку, заявляє, що в найближчому майбутньому має намір зайнятися здоров'ям і своїм сином.

"Якщо вас цікавить моє майбутнє, про майбутнє вже в майбутньому..." - сказала вона журналістам, відповідаючи на запитання про те, чим планує займатися після звільнення з посади глави Нацполіції України.

Відповідаючи на уточнювальне запитання про те, чи не буде вона в одній команді з Міхеїлом Саакашвілі, Деканоїдзе сказала: "Я не політик, як голові Нацполіції мені закон забороняє бути політиком... Я була менеджером правопорядку і я робила свою роботу".

Водночас вона повідомила: "Я зараз планую трошки зайнятися своїм сином, здоров'ям, потім вже знову зустрінемося".

Деканоїдзе, 1977 р.н., в 24 роки почала працювати в команді реформаторів президента Грузії Міхеїла Саакашвілі і очолила адміністрацію Ради безпеки Грузії. Згодом вона очолила Міністерство освіти Грузії, а також керувала Поліцейською академією.

В Україні спочатку працювала на посаді радника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, а 4 листопада 2015 року була призначена начальником Національної поліції України.

Чутки про відставку Деканоїдзе почалися після того, як у травні 2016 року МВС полишила заступниця міністра Ека Згуладзе. У свою чергу, голова МВС Арсен Аваков заявляв, що у нього немає офіційних заяв з приводу звільнення Деканоїдзе з Нацполіції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 903 | Додав: adminA | Теги: троян, замість Деканоїдзе, нацполіція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]