Сб, 2024-04-20, 14:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:26
Запрацював новий сервіс е-пенсія в Україні
Інші останні Новини України

9 серпня в Україні почала працювати перша черга сервісу "е-пенсія". За його допомогою вже можна дистанційно оформити пенсійні виплати.

Про це повідомив голова правління Пенсійного фонду Євгеній Капінус, представляючи сервіс. За його словами "е-пенсія" дозволяє за одне відвідування вебпорталу отримати пенсійне забезпечення – заповнити анкету, підписати заяву електронним підписом, завантажити документи, і йти у відділення ПФ тоді, коли їй прийде відповідна смс, та отримати посвідчення. Якщо документи, які прикріплені до електронної заяви, відповідають стандартним вимогам, для розгляду будь-якої заяви в органах Пенсійного фонду надається термін 10 днів. За цей час має прийти відповідь – чи про результати призначеної пенсії, чи про те, що необхідні додаткові документи.

Нагадаємо, 17 липня Кабінет Міністрів України схвалив постанову, якою запроваджуються електронні послуги у сфері пенсійного забезпечення.

Раніше заступник Голови Державного агентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб повідомляв про майбутнє розширення переліку онлайн-послуг для громадян та бізнесу.

МЗС запустив онлайн-сервіс у допомогу подорожуючим. А міністерство внутрішніх справ України презентувало новий інтернет-сервіс, який дозволить перевірити свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 733 | Додав: admin | Теги: україна, е-пенсія, Новий, Сервіс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]