Чт, 2024-03-28, 13:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:44
Запроваджувати 12-річне навчання у школах Міносвіти поки що не планує
Інші останні Культурні новини

Міністерство освіти і науки України поки що не планує запроваджувати 12-річну освіту в середніх школах. Про це сьогодні, 24 лютого, заявив міністр освіти Сергій Квіт, передає РБК-Україна.

"З наступного навчального року у нас 12 навчальних років не буде... Жуйка, яка час від часу виникає про 12-річнуї школи, - це не питання сьогоднішнього дня", - заявив Квіт.

Однак, за його словами, скасування 12-річної школи негативно позначилося на освітньому процесі.

"Дев'ятирічної школи не буде - це точно", - додав Квіт.

Крім того, Міносвіти ініціює тритижневу англійську школу для учнів.

"Ми готуємо волонтерський проект, яким, по можливості, охопимо всі школи. Цьогоріч ми пропонуємо зробити тритижневу англійську школу для дітей. Мета - навчання англійської мови... Без англійської мови немає ні освіти, ні науки в Україні. Подібні програми мали всі пострадянські країни", - зазначив Квіт.

Раніше голова Комітету ВР з питань науки і освіти Лілія Гриневич повідомила, що у травні планується внесення на розгляд Верховної Ради України проекту закону про освіту, де передбачатиметься 12-річне навчання в школі.

12-річне навчання вже запроваджувалося в Україні в 2002 році за міністра освіти і науки Василя Кременя. У липні 2010 року, коли міністром став Дмитро Табачник, парламент повернув 11-річну середню освіту. Нинішній глава Міносвіти заявляв, що Табачник "жахливо вульгаризував" тему 12-річного навчання.

У жовтні 2014 року міністерство освіти і науки презентувало проект Концепції розвитку освіти на період 2015-2025 років. Документ буде схвалений після процедури громадського обговорення.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: 12-річне навчання у школах, поки що не планує, міносвіти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]