Чт, 2024-04-25, 01:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:56
Збитий російський дрон розповів, як воював в Україні. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Сьогодні з опівночі і до 18 години бойовики практично всі обстріли зосередили на Маріупольському напрямку на Донбасі.

Про це у п'ятницю 11 листопада повідомили у прес-центрі АТО на сторінці у соцмережі Facebook.

"Нехтуючи Мінськими домовленостями російсько-окупаційний контингент вів вогонь з мінометів по Красногорівці та Водяному. З гранатометів та стрілецької зброї по Павлополю, Новотроїцькому та Старогнатівці", - розповіли у штабі.

Окрім іншого озброєння по Новомихайлівці вогонь вела БМП противника.

"Мало не щодня вперто продовжують бойовики обстрілювати і Станицю Луганську. Не став винятком і сьогоднішній день. Там противник вів вогонь з гранатометів. Загалом за вказаний період відбулося 12 обстрілів", - передали у прес-центрі.

Як поінформували у штабі, після розшифровки даних з літального апарату збройних сил Російської Федерації "Орлан-10" (бортовий № 10332), що нещодавно, 6 листопада, був знешкоджений українськими військовими у районі населеного пункту Мелекіне Першотравневого району Донецької області, стало відомо про беззаперечну участь Російської Федерації у конфлікті на Донбасі. За допомогою цього безпілотника здійснювались прицільні обстріли позицій підрозділів сил Антитерористичної операції з боку НЗФ у районах населених пунктів Широкине, Водяне, Талаківка.

Мінометний та артилерійський вогонь вівся з районів Саханка, Комінтернове, Заїченко.

"За період з 08.20-11.30 10.10.2016 бойовиками було випущено по підрозділам сил АТО понад 200 мін та снарядів. Втрати склали: вбитими – 2, поранено – 6 . Прицільність обстрілів підтверджує дорозвідку наших позицій та корегування вогню артилерії НЗФ з боку ЗС РФ та в черговий раз підтверджує злочинну діяльність та безпосередню участь ЗС РФ в військовому конфлікті на сході України", - йдеться у повідомленні.

У штабі заявили, що аналіз інформації не видаленої оператором БпЛА і яка містилась на флеш-накопичувачі свідчить, що в період з 20 серпня 2016 року по 6 листопада 2016 року даний БпЛА не менше 4-х разів залучався до виконання завдань з ведення аеророзвідки позицій Збройних Сил України в смузі ОТУ "Маріуполь". Всього на флеш-накопичувачі БпЛА було виявлено більше 500 фотознімків.

Запуск БпЛА здійснювався із стартової позиції на території РФ, 17 км західніше населеного пункту. Єйськ, Ростовської обл. Російської Федерації (x: 51-66264 y: 74-22144).

У штабі наголосили, що факт виявлення БпЛА "Орлан-10" в акваторії Азовського моря та ведення повітряної розвідки об’єктів ЗСУ в черговий раз підтверджує безпосередню підтримку злочинної діяльності бойовиків та вкотре вказує на участь ЗС РФ у військовому конфлікті на сході України.

Нагадаємо, безпілотник такої ж моделі в квітні українські силовики збили над Авдіївкою Донецької області.

Багатоцільовий БПЛА "Орлан-10" розроблено ТОВ "Спеціальний технологічний центр" (Санкт-Петербург, РФ). Максимальна швидкість - 150 км/год. Максимальна дальність застосування комплексу: до 120 км від наземної станції керування (до 600 км в автономному режимі). Максимальна висота польоту досягає 5000 м.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 898 | Додав: adminA | Теги: україна, збитий російський дрон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]