Пт, 2024-04-26, 05:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:08
Зеленський підписав указ про передачу землі у власність громад - "історичний день"
Інші останні Економічні новини

"Історичний день". Зеленський підписав указ про передачу землі у власність громад

Йдеться про сільськогосподарські землі

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про передачу сільськогосподарської землі з державної в комунальну власність громад. Президент підписав указ під час земельного форуму в Чернігівській області.

"26 жовтня 2020 року всі новостворені громади повинні отримати землі в комунальну власність і зможуть використовувати кошти від користування землею для розвитку і благополуччя громад. Ми повертаємо землю з центру на місця. Це логічно і справедливо. Нагадаємо, що закон забороняє продаж земель комунальної власності, а це значить, що наступні покоління українців будуть власниками своєї землі", – зазначив президент і назвав сьогодні" історичним вдень" , – повідомив президент.

Громадам буде передано понад два мільйони гектарів землі.

Нагадаємо, раніше глава Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко повідомляв, що передати землі в комунальну власність планувалося після місцевих виборів.

Чиновник вважає, що місцеве самоврядування не таке страшне, як столичні корупціонери. На місцях, на переконання Лещенка, люди зможуть краще проконтролювати своїх депутатів і голів ОТГ, яких часто знають особисто.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 669 | Додав: adminA | Теги: історичний день, Зеленський, указ про передачу землі у власність | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]