Пт, 2024-04-26, 01:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:47
Зеленський просить прибрати танкер в Одесі - "Ми показуємо, що влада імпотентна"
Інші останні Офіційні новини

"Ми показуємо, що влада імпотентна": Зеленський просить прибрати танкер в Одесі

Президент України Володимир Зеленський наказав місцевій владі Одеси прибрати танкер Delfi, який перевернувся біля пляжу "Дельфін", до 20 липня.

Про це він заявив під час поїздки до Одеси.

Цей танкер перевернувся в морі ще 22 листопада.

Очільник Одеської ОДА Максим Куций пообіцяв главі держави, що питання вирішать до зазначеної  дати. З танкера  виливається паливо, через що в морській воді фіксується перевищення вмісту нафтопродуктів.

“До 20 липня мають. Проводяться підготовчі роботи, встановлюються пони, які повинні забезпечити плавучість судна, після чого його можна буде зняти з мілини”, – пояснив він.

Зеленський вважає, що той факт, що танкер залишається в морі так довго, демонструє, що “влада імпотентна”.

“Я вам кажу свою особисту думку. З листопада — це ганьба для країни, і для Одеси зокрема … Я вас дуже прошу — до 20 числа приберіть це судно … Ми з листопада показуємо, що у нас імпотентна влада”, – сказав з цього приводу Зеленський.

Варто зазначити, що попри рекомендації МОЗ та карантинні обмеження, сам президент, як і одеські чиновники, не дотримувалися соціальної дистанції й були без захисних масок.

Як повідомлялося раніше, 23 червня поблизу танкера “Делфі”, що затонув  біля берегів Одеси кілька місяців тому, знову стався витік палива.

У листопаді в результаті аварії танкера стався витік палива. Вміст нафтопродуктів у воді на місці аварії танкера “Делфі” перевищив допустиму норму в 157 разів.

За кілька днів після аварії навколо танкера встановили бони для очищення води.

Власник танкера обіцяв прибрати судно до кінця 2019 року, проте так і не зробив цього.

25 червня одеський міський голова Геннадій Труханов заявив, що затонулий біля берегів Одеси танкер “Делфі” зможуть прибрати не раніше вересня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 588 | Додав: adminA | Теги: Зеленський, танкер в Одесі, влада імпотентна» | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]