Нд, 2024-04-28, 23:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:10
Зеленський: Україні потрібні гарантії безпеки до вступу в НАТО. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібні дієві гарантії безпеки ще до вступу до НАТО. Про це він сказав під час відеозвернення в суботу, 15 квітня.

За словами Зеленського, спільна позиція всіх держав-учасниць саміту НАТО, який відбудеться в липні у Вільнюсі, «може бути такою амбітною, якої потребує європейська безпека.

«Дієві гарантії безпеки для України, тобто насправді для міжнародного порядку, заснованого на правилах, потрібні ще до нашого вступу в Альянс», — наголосив він.

Президент розповів, що в столиці Литви відбулася зустріч держав-членів спільної слідчої групи з розслідування злочинів окупантів в Україні. За підсумками 14 квітня підписали угоду про спільне розслідування не лише російських воєнних злочинів, а й злочину геноциду.

Раніше Financial Times з посиланням на джерела повідомило, що США, Німеччина та Угорщина виступають проти ідеї запропонувати Україні «дорожню карту» для членства в НАТО в липні, на чому наполягають Польща та країни Балтії.

До цього газета The Wall Street Journal також писала, що НАТО хоче продемонструвати підтримку України, при цьому не даючи зайвих обіцянок, оскільки питання членства Києва в Альянсі поки що «не на порядку денному».

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час засідання комісії Україна-НАТО заявив, що Україну категорично не влаштує підтвердження принципу відкритих дверей на саміті.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 482 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]