Пт, 2024-03-29, 07:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:24
Зеленський виступив з потужною промовою у Гаазі - "Війна в Україні має бути останньою у світі"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України 4 травня перебуває з офіційним візитом у Нідерландах. Глава держави прибув до Сенату Генеральних штатів у Гаазі, де вже виступив із промовою. Також президент виступив у Міжнародному кримінальному суді.

Президент закликав провести трибунал над російськими воєнними злочинцями, а депутат парламенту від партії GroenLinks Том ван дер Лі назвав промову Зеленського "вражаючою". Про це він написав.

"Вражаючий виступ президента Зеленського в Об'єднаній асамблеї Генеральних штатів", – написав Том ван дер Лі.

Зеленський звернувся до членів Сенату та Палати представників у залі пленарних засідань Сенату. Близько 75 депутатів були присутні на виступі, в якому Зеленський сказав, що вважає особливим те, що він перебуває в Нідерландах 4 травня, у день пам'яті цивільних та військових, які загинули під час Другої світової війни.

Глава української держави подякував голландцям за підтримку, таку як надання броньованих гаубиць. Також Зеленський зазначив, що задоволений тим, що Нідерланди не відкидають відправку в Україну винищувачів F-16. При вході до зали пленарних засідань Сенату Зеленському аплодували стоячи.

Після цього Зеленський виступив у Міжнародному кримінальному суді у Гаазі. Глава держави заявив, що російські воєнні злочинці заслуговують виключно на трибунал, а не будь-які інші "гібридні" заходи покарання.

Президент нагадав, що російські окупанти скоїли вже тисячі злочинів в Україні та продовжують щодня вбивати мирних жителів. Він зазначив, що суд над воєнними злочинцями стане повноцінною справедливістю після того, що рф скоїла в Україні.

Також президент додав, що Україна зробить усе можливе, щоб війна в нашій країні стала останньою у світі.

"Будь ласка, згадайте українців, які сьогодні могли б бути живими, якби не ця агресія. Якби не війна, якої ми не хотіли, яку ми хочемо зробити останньою війною у світі і ми це зробимо", – сказав Зеленський.

Крім того, виступаючи в Міжнародному кримінальному суді, Зеленський заявив, що світ хоче бачити в Гаазі "іншого володимира", маючи на увазі кремлівського диктатора рф путіна. Він висловив упевненість, що це неодмінно станеться після перемоги України над агресором.

"Ми хочемо бачити тут іншого володимира. Ми хочемо його бачити в Гаазі – того, хто заслуговує на засудження за злочинні дії. І це має бути здійснено тут, у столиці міжнародного права", – сказав президент.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час візиту до Гельсінкі провів переговори з прем'єрами Швеції, Данії, Ісландії та Фінляндії. За словами глави держави, тема розмов стосувалася викликів, пов'язаних із війною.

Як повідомляли ЗМІ, під час візиту президента Володимира Зєленського до Фінляндії він відвідав саміт Україна – Північна Європа, що відбувся у Гельсінкі. Основною темою переговорів шести лідерів держав була геополітична безпека.

3 травня Зеленський відвідав з офіційним візитом Гельсінкі та провів переговори з президентом Фінляндії Саулі Ніїністе. Головною темою розмови двох лідерів була російська агресія проти України, підготовка наступного санкційного пакету Євросоюзу проти рф та заходи щодо запобігання обходу агресором уже введених обмежень.

Данія надсилає Україні найбільший на сьогодні пакет допомоги на суму 1,7 млрд. данських крон (понад 9 млрд. гривень). Пакет складається з транспортної техніки, засобів протиповітряної оборони та боєприпасів, які мають посилити можливості України вести наступ у найближчі місяці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 388 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]