Сб, 2024-04-27, 03:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:07
Зеленському Макрон пообіцяв надати Україні важке озброєння
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент Франції Емануель Макрон пообіцяв надати Україні більше важкого озброєння у разі потреби.

У телефонній розмові з президентом Володимиром Зеленським Макрон наголосив, що Франція залишається на боці України, йдеться у повідомленні пресслужби Єлисейського палацу. Він запитав у Зеленського про потреби у військовій техніці, політичній та фінансовій підтримці, а також гуманітарній допомозі.

"Президент Франції Макрон сказав українському президенту Зеленському, що його країна залишиться мобілізованою для задоволення потреб України, включаючи важке озброєння" - йдеться у повідомленні.

Франція вже поставила в Україну до 10 гаубиць Caesar і навчила українських солдатів керувати цією зброєю. Встановлені на вантажівках Caesar калібру 155 мм можуть точно вражати цілі на відстані до 40 км. Франція також надає Україні протитанкові ракети Milan.

Нова міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна під час візиту до Києва наприкінці травня заявила, що Україна отримає "конкретну відповідь" на запит щодо поставок важкої зброї.

Макрон і Зеленський домовилися залишатися на зв'язку, особливо у контексті висновку Єврокомісії щодо заявки України на членство в ЄС.

Тим часом Німеччина не поспішає відновлювати постачання зброї в Україну, попри обіцянку канцлера Олафа Шольца передати артилерію та системи протиповітряної оборони. Постачання зброї від Німеччини гальмується вже кілька тижнів. За цей період до списку були додані тільки запчастини. Жодних доповнень до рішення щодо постачання зброї в останні дні не надходило.

Проте канцлер Шольц у вівторок, 7 червня, публічно заявив про те, що Німеччина нібито є "одним з найважливіших військових союзників" України та постачає велику кількість озброєння.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 364 | Додав: adminA | Теги: україна, важке озброєння, Макрон, Зеленський | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]