Пт, 2024-04-19, 00:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:40
Звернення Олексія Резнікова - перемога на Київщині, найгарячіші точки та подяка генералам
Інші останні Новини України

Після поразки російсько-окупаційних військ під Києвом, Міністр оборони Олексій Резніков написав звернення до українців. Він подякував захисникам країни та запевнив, що москальські звірства не залишать безкарними. Про це стало відомо з повідомлення Олексія Резнікова.

Міністр оборони розповів, як українці ламають сценарії кремля: на 39-й день війни ворог зазнав поразки під Києвом, а на Чернігівщині та Сумщині окупанти змінили плани й також відступають. Відступаючи, московити залишають за собою замордованих мирних жителів, за яких українське керівництво обіцяє помститися: "Ці вбивства не сприймаються як частина війни. Навіть складно їх кваліфікувати як тероризм чи злочин. Це – сутність, природа тих скажених катів, які увірвалися на нашу землю. Востаннє таке робили есесівці. Це зло просто не може залишитись безкарним. Наша розвідка послідовно встановлює особи загарбників та вбивць. Усіх! Кожен у свій час отримає те, що “заслужив”",– пише Резніков.

Доповнюючи картину фронту, Міністр оборони зауважив, що наразі українці ведуть тяжкі бої на Харківщині, Луганщині та Донеччині, а також відтискають ворога на Херсонщині. Чернігів та Маріуполь досі залишаються у непростій ситуації, проте героїчно б'ються до кінця.

Олексій Резніков виразив подяку командуванню української армії за оборону країни. Насамперед Головнокомандувачу ЗСУ генералу Валерію Залужному, його заступникам генерал-лейтенантові Євгену Мойсюку та генерал-полковнику Миколі Балану, начальнику Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенантові Сергію Шаптала та усім офіцерам Генштабу.

За словами Міністра оборони, Україну наразі захищають найдосвідченіші воєначальники Європи: "Хочу, щоб усі усвідомили. У Європі немає більше жодного воєначальника, який би мав досвід військового управління подібного масштабу. Жодного! У всьому світі таких – одиниці".

Окремо за збереження столиці Міністр оборони подякував командувачу оборони Києва генерал-полковнику Олександру Сирському та генерал-лейтенанту Олександрові Павлюку. Не пустили ворога до Києва також героїчні бійці Чернігівщини та Сумщини, якими командує генерал-майор Віктор Ніколюк.

"Давній Чернігів і його незламні захисники стали нездоланною фортецею для ворога. Одразу кілька міст на Сумщині прийняли на себе удар і гідно його витримали. Ворог тікає, хоч і має більше техніки. Він просто не має таких людей, як у нас"– пояснює Резніков.

За словами Олексія Резнікова, великий внесок в успіх на Київщині також зробила українська розвідка на чолі з генерал-майором Кирилом Будановим, нейтралізувавши найбільш підготовлених вояк кремля.

За підсумками героїчної оборони проти чергової москальскої навали, від початку війни нагороду Героя України отримали 84 воїни, 42 з них – посмертно, а ще сотні захисників отримали інші високі державні нагороди.

"Також за цей період 18 справжніх офіцерів отримали звання бригадного генерала. Це – нове покоління командирів вищої ланки, відображення сучасної української армії, яка гартується не у кабінетах, а в бою",– йдеться в повідомленні Міністра оборони України Олексія Резнікова.

Нагадаємо, що українські військові встановили контроль на Київщині. 3 квітня українські десантники досягли державного кордону з Білоруссю, остаточно звільнивши Київську область від загарбників.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 491 | Додав: adminA | Теги: перемога, Київщина, звернення Олексія Резнікова | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]