Чт, 2024-04-25, 01:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:24
Жодної дитини з Херсонщини росія не дала вивезти по "зеленому коридору" – Лагута
Інші останні Новини України

Окупаційні сили на Херсонщині не дали жодного "зеленого коридору", навіть для вивезення з області дітей, каже очільник Херсонської ОВА Геннадій Лагута.

"Коли окупант не надав жодного гуманітарного коридору на вивезення дорослих, ми робили велику роботу, аби вивезти інтернати. Знаю точно й можу відповідально заявити: там не дали вивезти жодної дитини з Херсонської області. Навіть для діточок не дали".

За словами Лагути, є інформація, що надзвичайно важка ситуація в Олешківському інтернаті. Там дітям потрібен особливий догляд, бо вони з інвалідністю.

"Про херсонські інтернати, про новокаховський, каховський, але от про вивезення таких дітей (за межі Херсонщини) – можливо, просто не знаю, можливо, це відбувалося вночі у напрямку Криму", – сказав керівник області, який перебуває за межами Херсонщини.

Лагута додав, що спроби домовитися про вивезення цих дітей поки безуспішні.

Голова ОВА також сказав, що окупанти пропонують українцям виїжджати через окупований Крим до росії, Грузії тощо – "це єдиний шлях виїзду з Херсонщини", але він незаконний.

1 червня президент Володимир Зеленський заявив, що росія вивозить українців з окупованих територій, щоб вони забули про Україну й не могли повернутися: "силою вивозить і дорослих, і дітей".

За його даними, в рф уже вивезено понад 200 тисяч українських дітей: це сироти з дитячих будинків, діти з батьками, діти, розлучені зі своїми родинами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 348 | Додав: adminA | Теги: зелений коридор, Росія, Херсонщини, діти, Лагута | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]