Чт, 2024-10-24, 00:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:53
Жозеп Боррель - у Лівані майже повномасштабна війна
Інші останні Новини світу

Ескалація між Ізраїлем і ліванським збройним угрупованням “Хезболла” є майже повноцінною війною. Про це заявив глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель.

 “Ця ситуація – надзвичайно небезпечна і викликає занепокоєння. Я можу сказати, що ми знаходимося майже в стані повномасштабної війни. Якщо це не військова ситуація, то я не знаю, як це можна назвати”, – сказав він, посилаючись на зростання кількості жертв серед цивільного населення та інтенсивність військових ударів.

Боррель повідомив, що спроби зменшити напруженість тривають, але найгірші побоювання Європи щодо розширення конфлікту стають реальністю.

Він підкреслив, що цивільні особи страждають, і що потрібні всі можливі дипломатичні зусилля, щоб уникнути повномасштабної війни.

Нагадаємо, минулого тижня під час скоординованих атак у Лівані було знищено пейджери та рації, що належали Хезболлі, що призвело до загибелі 39 осіб і поранення понад 3000 людей. Ліван та Хезболла звинувачують Ізраїль у здійсненні цих атак, проте президент Ізраїлю Іцхак Герцог заперечив причетність спецслужб країни до підриву пейджерів. Глава країни заявив, що ліванське угруповання має чимало ворогів.

Іран посилює заходи безпеки на своїх ядерних і ракетних об’єктах, зокрема після торішніх спроб Ізраїлю підірвати іранську ракетну програму.

  Як повідомили 22 вересня в армії Ізраїлю, за кілька годин “Хезболла” випустила близько 115 ракет у бік цивільних районів на півночі Ізраїлю. Ізраїльські військові негайно завдали ударів у відповідь.
    
Міністерство охорони здоров’я Лівану повідомило, що внаслідок авіаудару 20 вересня по півдню Бейрута, столиці Лівану, загинули щонайменше 14 людей, а 66 отримали поранення. Ізраїль заявив, що ліквідував 11 командирів “Хезболли”.
    
У вівторок, 17 вересня, понад 1000 осіб, включаючи бойовиків “Хезболли” та медиків, зазнали поранень через вибухи пейджерів по всьому Лівану. Представник “Хезболли” анонімно назвав ці вибухи “найбільшим порушенням безпеки” для угруповання за рік війни з Ізраїлем. 18 вересня вдруге за останні дні пролунала серія вибухів у Лівані.
    
ЗМІ, з посиланням на джерела в американській розвідці, повідомляють, що Ізраїль щонайменше 15 років готував операцію з вибухів засобів зв’язку бойовиків Хезболла у Лівані.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 187 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]