Чт, 2024-03-28, 19:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:21
Знаходяться в тіні в Україні близько 40% земель
Інші останні Економічні новини

В Україні близько 40% земель знаходяться в тіні

Аграрний сектор України так влаштований, що близько 40% землі перебуває в тіні, і навіть великі «чисті» компанії змушені працювати з «чорними» фермерами, розповів заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР) Михайло Соколов. Про це пише УНН, пише agronews.ua.

«У нас дійсно близько 40% земель перебувають у тіні. Великий обсяг продукції виробляється на таких землях. Далі, через так звані «скручування», через посередників вона продається на експорт. Експортують у нас великі трейдери: Бунге, Топфер, Каргілл в тому числі. Їх, великих, десятки. Всі вони закуповують зокрема зерно, вироблене «тіньовими» фермерами», — говорить Соколов.

У компаній, які працюють з ВАР, теж таке бувало, додав він.

«Тому ми наполегливо боремося за те, щоб була введена низка законів, які зробили б «тіньове» виробництво незаконним. Це б все полегшило життя, а Каргілл в тому числі», — наголошує Соколов.

Відзначимо, що підвищена увага до американської корпорації Каргілл в Україні обумовлена декількома факторами.

По-перше, приватна компанія активно почала кредитувати уряд України, і, як кажуть економісти, за завищеними відсотковими ставками.

По-друге — часто попадатися на порушенні законодавства (в тому числі податкового), що строго заборонено корпоративними правилами корпорації.

Також транснаціональним корпораціям, не тільки Каргілл, дорікають в тому, що вони надають підтримку у вигляді товарних кредитів неблагонадійним українським підприємцям, які значаться в «чорних» списках банку, і в такий спосіб цей «тіньовий» сектор АПК підживлюють.

Соколов пояснює це тим, що для банків важлива платоспроможність клієнта, тому вони ретельно їх перевіряють, а корпораціям — тільки продукція фермерів.

«Вони розуміють за що вони кредитують, вони часто під цю справу оформляють аграрні розписки як допгарантію. Їм не гроші, а продукція від фермерів потрібна», — вказує Соколов.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 640 | Додав: adminA | Теги: 40% земель, україна, в тіні | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]