Пт, 2024-03-29, 00:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:58
ЗНО з української мови та літератури в Україні відбудеться сьогодні
Інші останні Культурні новини

У вівторок, 1 червня, відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури.

"На тест з української мови і літератури зареєструвалися 250 681 особа, тестування з української мови обрали 126 401 особа. Для учасників ЗНО з української мови і літератури створено 16 891 аудиторія у 1 070 пунктах тестування, з української мови – 8 472 аудиторії у 599 пунктах ЗНО", - йдеться у повідомленні МОН.

ЗНО в Україні: історія проведення

Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні стало обов'язковим з 2008 року.

Як відомо, допуск учасників до пунктів тестування розпочнеться о 9:50 і триватиме до 10:50. У запрошенні-перепустці зазначено проміжок часу, протягом якого учасникові ЗНО рекомендовано прибути до пункту тестування і пройти процедуру допуску. Якщо учасник прибуде до пункту тестування після 10:50, його не буде допущено до участі в ЗНО.

Вхід учасників до пунктів проведення ЗНО буде дозволено лише за наявності:

  • оригіналу Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання;
  • паспорта або іншого документа, серію (за наявності) та номер якого зазначено у Сертифікаті;
  • запрошення-перепустки для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, яке учасники мають самостійно роздрукувати з інформаційної сторінки.

Для учасників, які з поважних причин не зможуть взяти участь в основній сесії ЗНО, проводиться додаткова сесія. Для цього потрібно протягом 5 днів після тестування з певного предмета (ураховуючи день проведення) подати заяву до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Нагадаємо, основна сесія ЗНО-2021 розпочалась 21 травня тестуванням з хімії, 24 травня відбулося ЗНО з іспанської, німецької, французької мов, 25 травня - тестування з англійської мови, 28 травня - тестування з математики.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 692 | Додав: adminA | Теги: україна, ЗНО, українська мова, Література | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]